Newsec med stor vekst i Stavanger
Partnerne i Newsec, Jarle Holmen og Kristian Ur.

Newsec med stor vekst i Stavanger

Newsec startet opp Stavanger-avdelingen mars 2019. Bare 13 måneder senere har Corona-viruset og en rasert oljepris satt sitt tydelige preg på aktiviteten i næringslivet i Rogaland. På tross av et oppstartstidspunkt som må betraktes som alt annet enn optimalt, velger de å være betingede optimister i et marked som bremser opp.
08.mai 2020 Newsec

Markedsandeler utleieareal næringseiendom Stavanger-regionen 26.04.20. (Kilde finn.no )

Næringsmegling betraktes av mange som en bransje med relativt lang ledetid på prosesser, om det er utleie eller transaksjoner av næringseiendom. Således var det kanskje ikke optimalt med oppstart rett før hele næringslivet ser mørke skyer i horisonten?

– Vi velger å være optimister, sier partner Kristian Ur, og fortsetter:

– Så langt har vi lukket en hel del avtaler, herunder med noen av Nordens største selskap. Samtidig ser vi at det er stor aksept for de tjenester vi tilbyr, der erfaring og tålmodig arbeid over ofte gir resultater. I perioden mars/april 2020 har vi nok sett at tempoet har bremset betydelig opp, og forventer videre at en rekke prosesser vil bli lagt på hylla til situasjonen blir mer oversiktlig. Samtidig er det gledelig at vi etter et års drift har kommet i «marsjfart» og nå er i en reell utfordrerposisjon til de største aktørene i bransjen.

– I 2019 skulle vi bygge porteføljen. Newsec har på 12-13 måneder rigget seg for å kunne bli en av de dominerende aktørene i regionen, supplerer partner Jarle Holmen. Vi har på kort tid bygget en godt balansert, og markedets største utleieportefølje. Vi har størst markedsandel både totalt, og også i kontorsegmentet. Selv ikke i våre mest optimistiske prognoser hadde vi trodd at vi kunne oppnå denne posisjonen så raskt. Vår optimisme baserer seg på at selv kriser utløser omrokkeringer og behov for å avstemme om man har riktig eksponering, det være seg i leiemarkedet eller om man ønsker å avhende eiendom. Det vil nok fremover bli tregere og mer krevende prosesser, men noe aktivitet vil man normalt alltid se. Vår jobb blir å synliggjøre nytteverdien av Newsec sine tjenester ovenfor selskapene i regionen. Newsec viser til en rekke prosesser som er signert og avsluttet i mars/april, når det har stormet som verst. Det er blant annet inngått flere avtaler på Forus, men også i andre deler av byen, sier Ur, før han avslutter:

– Det er ikke «rett frem» å megle næringseiendom med sosial distansering, men bare i de siste 6-7 «kriseukene» har vi solgt eller leid ut nærmere 10.000 kvm næringsarealer.

Andre liknende nyheter

Større bosspann – mer energi

Da jeg vokste opp i Bergen på 1960-tallet, var bosspannene mye mindre. Vi hadde mindre, og vi kastet mindre. Kildesortering var ikke oppfunnet. Alt gi…

Bærekraft – god business

Det går en linje fra toppen av FN-bygningen på Manhattan til bunnlinjen på Forus eller Forsand. Uansett stor eller liten virksomhet: Integrert bærekra…

1,5 millioner kroner til uropatrulje

LO Rogaland og Næringsforeningen gikk tidligere i år sammen om å opprette en uroatrulje. Fylkesutvalget vedtok i dag å støtte prosjektet med 500.000 k…

© Næringsforeningen 2019-2020 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner