Nordic Unmanned lander forsvarskontrakt

Kontrakten har en verdi på £272,656, som utgjør rundt 3,2 millioner kroner. Nordic Unmanned skal bidra til viktig utvikling av ubemannede flyvende sensorsystemer og halvautomatiske rekognoseringsverktøy, til fordel for det britiske forsvaret. Alt gjennom egne norsk produserte droner.
26.august 2020 Nordic Unmanned
Nordic Unmanned produserer sine egne droner in-house. Dronen på bildet er en Staaker FX-8.

Nordic Unmanned, som eneste ikke-britiske selskap, skal sammen med 4 andre selskap, utvikle løsninger til militære troppers møte med såkalte «Wet gaps». Slik som elver, bekker og myrer. Per dags dato, blir disse områdene sjekket av soldater, som da gjør dette arbeidet i fiendtlig territorium. Dette eksponerer disse troppene for fare, da de kan gi vekk troppens posisjon.

- Vi bruker en kombinasjon av forskjellig teknologi, og lager en digital modell av bakken både over og under vann, slik at vi kan se hvor bratt der er inn og ut av elva. I tillegg måler vi hastighet på elven, forklarer Knut Roar Wiig.

Arbeidet starter i 2021, og det har også blitt lagt opp til en utvidelse til fase to. Dette er selskapets første forsvarskontrakt vunnet gjennom åpen konkurranse. Nordic Unmanned ser det økte potensialet for ubemannede løsninger i forsvars- og politisektoren:

- Det er et ledd i fokuset vi har hatt på den sektoren. Det er en sektor med stort potensial. I tillegg er de villige til å betale for teknologien. Og det koster en del å løse slike utfordringer.

Andre liknende nyheter

KGJS velger Visolit som skypartner

Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi (KGJS), et stort, internasjonalt rederi med hovedkontor i Bergen, Norge, har valgt Visolit som sin nye skypartner.…

Aibel får viktig Equinor-studie for feltprosjektering

Aibel er tildelt en studie for feltprosjektering, konseptoptimalisering og definering av Equinors ubemannede prosessplattform på Krafla-feltet.

Dyrker mat i ørkenen under Covid-19

Desert Control fra Stavanger dyrker nå mat i ørkenen i De Forente Arabiske Emirater, ved hjelp av deres spesielle teknologi.

© Næringsforeningen 2019-2020 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner