Ny eksportsatsing for havbruksnæringen

Stiim Aqua Cluster og Norsk Industri starter opp et eget program for medlemsbedrifter i havbruksklyngen som eksporterer eller har planer om å eksportere. 17. juni er det oppstartsmøte.
07.juni 2021 Stiim Aqua Cluster /Blue Planet
Daglig leder Andreas Heskestad i Stiim Aqua Cluster (t.v) og prosjektleder Trond Severinsen gleder seg til å hjelpe havbruksbedrifter med eksportsatsingen. Her står de utenfor det som nå er i ferd med å bli Havets Hus i innovasjonsparken på Ullandhaug.

Stiims målrettede eksportprogram «Eksport i kikkerten» for bedrifter i havbruksnæringen. «Eksport i kikkerten» programmet vil inkludere 4-5 halvdagssamlinger høsten 2021 med relevante tema, foredragsholdere og diskusjoner.

Norsk havbruksnæring er en av landets viktigste eksportnæringer, og de senere årene har det vært en økning i underskogen av leverandører til havbruksnæringen. Norge har verdensledende bedrifter innen fôr, vaksiner, produksjonsutstyr, tjenester og teknologi. Potensialet for norsk eksport av tjenester, teknologi og kompetanse for havbruksnæringen er betydelig, men verden er stor og fallgruvene mange.

«Eksport i kikkerten» er et målrettet kompetanseprogram der deltakerne i arbeidsgruppen deler erfaringer, lærer av de som har gått ruten før og stimulerer flere medlemsbedrifter til økt internasjonalisering. 

Prosjektleder og fagansvarlig er Trond Severinsen. Han har 37 års verdensomspennende erfaring fra havbruksteknologi-industrien, inkludert 25 år i AKVA group, hvorav 16 i konsernledelsen. I løpet av årene i AKVA group reiste han verden rundt og besøkte mer enn 50 ulike land for å bygge selskapets business og gode internasjonale omdømme.

Trond Severinsen syr sammen et program der aktører med bred erfaring med internasjonalisering og eksport deler av sine erfaringer.

– Mitt mål er at deltakerne på eksportprogrammet skal få dra nytte av eksporterfaringene til spesialister innenfor viktige fagfelt, slik at de selv blir best mulig skodd for å kunne lykkes med eksport. De skal også lære å unngå typiske fallgruver som ofte kan dukke opp. Programmet skal ha et praktisk og matnyttig fokus, sier Trond Severinsen. Programmet er eksklusivt for Stiim Aqua Clusters medlemsbedrifter.

Andre liknende nyheter

Utvikler bærekraftsportal

Det haster å få etablert gode løsninger for bærekrafts arbeid i små og mellomstore bedrifter. Det trengs verktøy og konkrete tiltak, slik at bedriften…

Banebrytende avtale for Desert Control

Stavanger-selskapet Desert Control har inngått en avtale med Mawarid Holding Investment i Abu Dhabi.

DNB forlenger det teknologiske samarbeidet med TietoEVRY

TietoEVRY og DNB har inngått en strategisk avtale som gir DNB innovative, fremtidsrettede løsninger og tilgang til høyteknologisk kompetanse som ivare…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner