Lyse Vekst investerer i Tectal

Lyse Vekst investerer i teknologiselskapet Tectal
18.oktober 2021 Tectal
Innstallasjon av sensor til tjenesten Tell-IoT

Lyse går inn på eiersiden i teknologiselskapet Tectal AS gjennom en rettet emisjon. Tectal er et Stavanger-basert selskap som lever teknologiløsninger til infrastrukturprosjekter nasjonalt og internasjonalt. Selskapet har spisskompetanse på ny sensorteknologi som kan levere mobilitetsdata på en ny og effektiv måte til private og offentlige aktører.

Tectal leverer i dag løsninger for telling av biler, busser, sykler med mer. Tjenesten baserer seg på en avansert multisensorplattform i kombinasjon med maskinlæring og gjenkjenningsalgoritmer. Kunder trenger ikke kjøpe dyre hardware-løsninger, men kan nå enkelt bestille telledata, og få dette levert på ulike format som rapporter eller via API. -

Lyse investerer i Tectal fordi selskapet besitter en dyp domenekompetanse og nyskapende sensorteknologi som leverer mobilitetsdata på en helt annen måte enn dagens løsninger, med innebygd personvern og med fokus på bærekraft. Gjennom over ett års innovasjonssamarbeid med Lyse har Tectal etablert en teknologiplattform og tjeneste som er klart for markedet og kan benytte alle relevante IoT-bæreteknologier, inklusiv det landsdekkende sensornettverket Altibox og deres fiberpartnere har etablert sier konserndirektør Eirik B. Monsen i Lyse.

Lyse har utarbeidet et nytt rammeverk for å jobbe med oppstartselskaper i regionen. Forsknings, utvikling og innovasjonsavdelingen bidrar først med teknisk og forretningsmessig kompetanse for å øke selskapets sannsynlighet for å lykkes ved å ta ned teknologirisikoen. Deretter kan Lyses selskap for tidligfaseinvesteringer, Lyse Vekst, bidra med midler til vekstfasen. Dette er i tråd med Lyses formål om å bidra til bærekraftig vekst og samfunnsbygging. - Tectal er første selskap som har vært gjennom dette rammeverket og vi er svært fornøyde med resultatet sier leder for innovasjon i Lyse Dagfinn Wåge.

- Vi har jobbet godt sammen med Lyse i lengre tid for å utvikle og kommersialisere vår nye teknologi. Vi har gjennom dette samarbeidet blitt godt kjent med Lyse og deres kompetanse knyttet til både teknologi – og selskapsutvikling. Når vi nå får med oss en solid lokal eier som Lyse på laget, har vi muligheter til å få enda større moment i kommersialiseringen av en framtidsrettet teknologi, sier daglig leder Tom André Sivertsen i Tectal.

- Etter å ha blitt godt kjent med Lyse gjennom et tett og godt samarbeid er det kjekt at vi nå også kan jobbe sammen som eiere for å videreutvikle Tectal som selskap. Vi har nå et godt fundament og et sterkt lag på eiersiden gjennom gründerne, Lyse og eksisterende investorer, sier styreleder i Tectal Tor Hellestøl.

Andre liknende nyheter

Stavangerselskap på børs

Stemningen var høy da Nasdaq-bjellen var rigget og klar til å sende Resqunit på børs fredag morgen - direkte fra FOMO.

Byggestart for ny kraftlinje

Mandag 22. november gikk startskuddet for byggingen av Lnetts nye 132 kV-linje fra Dalen ved Jørpeland i Strand kommune, via Veland til Hjelmeland kom…

Nyetablert rekrutteringsbyrå

Smarte Hoder AS er et nyetablert rekrutteringsbyrå i Sandnes som er eksperter på rekruttering og bemanning av ledere og fagspesialister!

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner