TekniskBureau går inn i ny allianse

TekniskBureau i Stavanger ble grunnlagt 1893, nå videreføres bedriften med 130 års historie med nye eiere.
09.desember 2022 TekniskBureau
Fra venstre Aage Vikse, Arne Hammer, Christer Notland og Jone Vold.

Med virkning fra 01.01.2023 får TekniskBureau Stavanger nye eiere. Alle ansatte, navnet og identiteten blir videreført når Teca AS fra Sunnhordland og Gran VVS fra Vestfold kjøper driften i det tradisjonsrike selskapet. De to kjøperne har også har lang historie. Gran VVS ble etablert i 1983 og Teca har historie tilbake til 1958. Teca består av blant annet av tidligere TekniskBureau Sunnhordland, så dette kan også kalles en gjenforening. De tre selskapene i alliansen, Teca, Gran VVS og TekniskBureau, innehar mye kompetanse og erfaring innen alle tekniske fagfelt, sammen vil de være en betydelig aktør innen bygg og anlegg.

– Vi er veldig glade for at TekniskBureau videreføres i en allianse som har samme fokus og jobber innen de samme områdene som oss sier Jone Vold, som blir ny daglig leder i TekniskBureau fra 01.01.2023.
– TekniskBureau fokuserer videre på det vi allerede er gode på, og alliansen gir oss nå mulighet til å bli enda bedre. TekniskBureau er store innen byggdrift og serviceavtaler på tekniske installasjoner, noe bedriften har bygget opp ekspertise på igjennom generasjoner. TekniskBureau jobber innen markedsområdene elektro, VVS og ventilasjon (HVAC), automasjon og telekom.


Akers nye hovedkvarter

Jåttåvågen Gran VVS er allerede teknisk leverandør til HENT i byggingen av Akers nye hovedkvarter i Jåttåvågen, prosjektet som er navngitt Valhall. TekniskBureau blir nå igjennom alliansen med på laget som skal levere tekniske installasjoner i prosjektet.

– Det er stas å være med på et så viktig oppdrag i regionen, sier Vold.

– Vi ser absolutt de positive virkningene ved å komme sammen i allianse med selskaper innen de samme markedsområdene som oss selv. Dette lover godt for fremtiden, og vi er glade for å være med på et slikt viktig oppdrag.

 

Trygger arbeidsplasser

– For oss er det positivt å utvide vårt geografiske nedslagsfelt og marked sier Christer V. Notland, daglig leder i Teca.

Det å styrke seg i flere regioner en del av en langsiktig strategi for å skape et robust selskap med lokale forankringer.

– Det vil sikre aktivitet og arbeidsplasser for alle de tre selskapene, og vi styrker hverandre. Det tilfører oss alle økt kompetanse og muligheter for selskapene og ansatte. Vi ser også at regionene kommer nærmere hverandre med bedre kommunikasjon langs hele kysten. Dette er et viktig steg for både oss, Gran VVS og TekniskBureau.

Relasjonen mellom Teca og Gran VVS kommer fra VVS Norge som er en del av Mestergruppen konsernet. VVS Norge og Mestergruppens oppgave er å kontinuerlig øke medeiernes konkurransekraft ved å jobbe med synergier og beste praksis innen viktige områder som drift, kompetanseutvikling, innkjøp og varestrøm.

– Vi kjenner Teca fra prosessen rundt TB Sunnhordland, og det var som alltid viktig for oss å finne en god og riktig aktør til å overta TekniskBureau i Stavanger når vi nå har bestemt oss for å selge. Vi føler oss trygg på at TekniskBureau i Stavanger med alle sine ansatte og lange historie nå blir videreført på en god måte, sier Arne Hammer EVP Life-Cycle i Moreld.

Andre liknende nyheter

En av landets største: – Stor milepæl

Her blir en av landets største ladestasjoner åpnet av ordføreren i Sandnes. På anlegget kan seks store kjøretøy lade samtidig.

Utslippsmål for 2030 avgjøres i år

Årets statusrapport viser at målet om 50 prosent utslippsreduksjoner i 2030 fortsatt er innenfor rekkevidde.

VB starter satsingen på bærekraft for fullt

Ett år etter at rundt 50 rørleggerbedrifter valgte å etablere Norges første landsdekkende rørleggerkonsern, tar VB Gruppen fatt på nye krav og forvent…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner