Vitec Plania vant anbud for levering av nytt eiendomssystem
Ingvar Espeland er daglig leder i Vitec Plania, et softwareselskap som ble stiftet 30 år tilbake. Foto: Vitec Plania

Vitec Plania vant anbud for levering av nytt eiendomssystem

Forusselskapet Vitec Plania har inngått kontrakt med Hovedorganisasjonen KA for levering av nytt eiendomssystem. Systemet skal sikre forvaltning, drift og vedlikehold av Den norske kirkes eiendeler. Anskaffelsen er gjennomført i henhold til lov om offentlig anskaffelser. Det nye eiendomssystemet vil bli rullet ut før sommeren 2024.
23.november 2023 Vitec Plania

Det nye eiendomssystemet skal erstatte den eksisterende kirkebyggdatabase som ble etablert i 2004. Brukerne av systemet vil hovedsakelig være kirkelige fellesråd som er det lokale forvaltningsorgan i de fleste av landets kommuner.

– Vi er svært glade for tilliten KA viser oss. Fornøyde eiere og brukere er viktig for oss. Nå vil vi levere slik at det blir effektivt for lokale forvaltere å ta vare på og utvikle kirkelige eiendommer i alle Norges sokn og kommuner, sier Ingvar Espeland, daglig leder i Vitec Plania.

Kontrakten omfatter levering av leverandørens standardprogramvare Plania som KA’s nye eiendomssystem. Leverandøren vil være ansvarlig for drift og vedlikehold av systemet, inkludert kundestøtte.

– Dette er en milepæl for oss i KA, men også kirkebyggeierne vil få nye muligheter som en følge av denne ansaffelsen», sier direktør for kirkebygg og eiendomsforvaltning i Hovedorganisasjonen KA, Randi Moskvil Letmolie.

– Nå skal vi sammen med Vitec Plania bygge den nye eiendomsdatabasen som vil gi oss nye verktøy og mer tilgjengelighet til dataene enn vi har hatt. Dette gleder vi oss til, legger Letmolie til.

Arbeidet med å anskaffe en ny database til erstatning for den eksisterende Kirkebyggdatabasen har pågått i flere år. Behovet for et bedre verktøy for forvaltning, drift og vedlikehold ble tatt inn tidlig i prosessen. For KA var det svært viktig å finne en leverandør som både kan dekke de sentrale behovene og lokalt behov for et godt daglig verktøy.

 

Andre liknende nyheter

Har flyttet til K8

Advokatfirmaet Thommessen har flyttet inn i K8-bygget i sentrum.

En av landets største: – Stor milepæl

Her blir en av landets største ladestasjoner åpnet av ordføreren i Sandnes. På anlegget kan seks store kjøretøy lade samtidig.

Utslippsmål for 2030 avgjøres i år

Årets statusrapport viser at målet om 50 prosent utslippsreduksjoner i 2030 fortsatt er innenfor rekkevidde.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner