Zaptec med rekordhøy kvartalsomsetning

Til tross for utfordrende markedsforhold med økte renter og lav vekst i elbilsalget, leverer Zaptec 134 prosent inntektsvekst i andre kvartal sammenlignet med samme periode i 2022. De siste 12 månedene har Zaptec omsatt for 1.1 milliarder kroner.
24.august 2023 Zaptec
Peter Bardenfleth-Hansen, CEO i Zaptec.

– Den rekordhøye omsetningen og veksten vi har oppnådd, reflekterer våre dedikerte ansatte og vår evne til å tilpasse oss utfordrende markedsforhold. Vi leverer sterke resultater i et vanskelig marked, fordi vi er tro mot strategien vår om å levere på kvalitet og sikkerhet. Vi har opprettholdt vårt fokus på innovasjon og sikkerhet gjennom vår løpende produktutvikling og over-luften-oppdateringer med kvalitetsforbedringer for eksisterende og nye produkteiere, sier Peter Bardenfleth-Hansen, administrerende direktør i Zaptec.

Den sterke veksten ble ytterligere understreket av en ordreinngang på 445 millioner NOK, som representerer en økning på 104 prosent sammenlignet med andre kvartal 2022. Med en betydelig ordrereserve på 578 millioner NOK for leveranser for Q3 2023 til Q1 2024, signaliserer dette en solid grunnmur for fremtidig suksess. Arbeidet med å øke produksjonsvolumene av både Zaptec Go og Zaptec Pro har fortsatt i samme positive retning. Dette inkluderer den etterlengtede introduksjonen av den MID-type godkjente Zaptec Pro. Utviklingen er et tydelig bevis på Zaptecs engasjement for å levere høykvalitetsprodukter som møter bransjens standarder og utviklingsbehov. Resultatene viser også en solid bruttomargin på 36 prosent. Kvartalsvis resultat før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) endte på 23 millioner NOK, noe som beviser Zaptecs evne til lønnsom vekst og ansvarlig økonomistyring.

Andre liknende nyheter

Toneangivende selskaper forener krefter

To veletablerte selskaper innen arkitektur og byggteknikk, Stav Arkitekter og Drag Arkitektur og Byggteknikk går sammen om å forene kompetanse, erfari…

Dfind vil fylle 400 ledige lederstillinger

Kompetansegapet i Rogaland må tettes. Nå har Dfind, som jobber med rekruttering og lederutvikling, ansatt to nye erfarne seniorrådgivere for å styrke…

Styrker merkevaren Byggvell

Birkeland Bruk-konsernet gjør strukturelle endringer og styrker satsingen gjennom navnet Byggvell.

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner