Zaptec med rekordhøy kvartalsomsetning

Til tross for utfordrende markedsforhold med økte renter og lav vekst i elbilsalget, leverer Zaptec 134 prosent inntektsvekst i andre kvartal sammenlignet med samme periode i 2022. De siste 12 månedene har Zaptec omsatt for 1.1 milliarder kroner.
24.august 2023 Zaptec
Peter Bardenfleth-Hansen, CEO i Zaptec.

– Den rekordhøye omsetningen og veksten vi har oppnådd, reflekterer våre dedikerte ansatte og vår evne til å tilpasse oss utfordrende markedsforhold. Vi leverer sterke resultater i et vanskelig marked, fordi vi er tro mot strategien vår om å levere på kvalitet og sikkerhet. Vi har opprettholdt vårt fokus på innovasjon og sikkerhet gjennom vår løpende produktutvikling og over-luften-oppdateringer med kvalitetsforbedringer for eksisterende og nye produkteiere, sier Peter Bardenfleth-Hansen, administrerende direktør i Zaptec.

Den sterke veksten ble ytterligere understreket av en ordreinngang på 445 millioner NOK, som representerer en økning på 104 prosent sammenlignet med andre kvartal 2022. Med en betydelig ordrereserve på 578 millioner NOK for leveranser for Q3 2023 til Q1 2024, signaliserer dette en solid grunnmur for fremtidig suksess. Arbeidet med å øke produksjonsvolumene av både Zaptec Go og Zaptec Pro har fortsatt i samme positive retning. Dette inkluderer den etterlengtede introduksjonen av den MID-type godkjente Zaptec Pro. Utviklingen er et tydelig bevis på Zaptecs engasjement for å levere høykvalitetsprodukter som møter bransjens standarder og utviklingsbehov. Resultatene viser også en solid bruttomargin på 36 prosent. Kvartalsvis resultat før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) endte på 23 millioner NOK, noe som beviser Zaptecs evne til lønnsom vekst og ansvarlig økonomistyring.

Andre liknende nyheter

En av landets største: – Stor milepæl

Her blir en av landets største ladestasjoner åpnet av ordføreren i Sandnes. På anlegget kan seks store kjøretøy lade samtidig.

Utslippsmål for 2030 avgjøres i år

Årets statusrapport viser at målet om 50 prosent utslippsreduksjoner i 2030 fortsatt er innenfor rekkevidde.

VB starter satsingen på bærekraft for fullt

Ett år etter at rundt 50 rørleggerbedrifter valgte å etablere Norges første landsdekkende rørleggerkonsern, tar VB Gruppen fatt på nye krav og forvent…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner