27.sep

Treffpunkt Ryfylke med middag: Blå og grønn utvikling

Helgøy er blitt landfast, Helgøybakkane Fruktgard satser på både frukt og turisme og Helgøy Skyssbåt øker stadig aktiviteten. Apal Sideri har satt Hjelmeland på sidekartet og Mowi etablerer fôrsentral på Hjelmeland. Vi inviterer til spennende foredrag, en god drøs og et godt måltid midt i frukthagene på Helgøy – i selveste Epleriet.

Helgøybakkane Fruktgard produserer frukt til konsum og har flere titusen frukttrær på Helgøy i Ryfylke. I 2020 opna dei Epleriet – og turisme har blitt en viktig del av virksomheten. Anne Norunn Helgøy og Kristen Helgøy skal presentere familievirksomheten for oss, og vi vil også få en omvisning i frukthagen.

Apal Sideri ble stiftet i 2019 og ble dermed den første siderprodusenten i Ryfylke. Virksomheten drives i dag av Dan Olav Sæbø. Dan Olav er 13. generasjon bonde på Sæbø i Ryfylke, og gården har vært i familiens eie i nesten 400 år. Første parti Sølvsider fra Apal ble utsolgt etter bare tre måneder og ble kåret til vinner i kategorien musserende sider under Cider World Award i 2020, med en score på utrolige 119 av 120 mulige poeng. Dan Olav Sæbø forteller oss om deres framtidsplaner.

Helgøy Skyssbåt er velkjent for de fleste i Ryfylke. Det familiedrevne skyssbåtfirmaet har hurtiggående båter med kapasitet fra 6 til 147 passasjerer, de har 12 ansatte og seiler over 100.000 nautiske mil hvert år. Vi får besøk av Trond og Kristen Helgøy.

Fabrikken til laksegiganten Mowi på Hjelmeland håndterer det aller meste av den fisken som Mowi produserer i regionen og har 170 ansatte i Hjelmeland. Nå skal Mowi i tillegg etablere en fôringssentral. De kommer og forteller hva det vil bety i form av økt aktivitet og flere ansatte.

Vi avslutter kvelden med et garantert lekkert måltid på Epleriet: Høyrygg fra Idsøe med bakte småpoteter, rotgrønnsaker og eplesaus. Til dessert får vi hermetiserte moreller med krem, tilsatt yoghurt fra Ryfylke og Gardsysteri og honningstekte frø. Det blir selvsagt servert eplemost til maten.

>> No shows vil bli fakturert dersom avbestilling ikke er gjort innen sju dager før arrangementsstart.

For spørsmål, ta kontakt med Egil Hollund, Næringsforeningen.

Program

17.30 Oppmøte og registrering.

18.00 Velkommen, ved Egil Hollund, Næringsforeningen.

18.05 Presentasjon av Helgøybakkane Fruktgard, ved Anne Norunn Helgøy og Kristen Helgøy.

18.20 Presentasjon av Apal Sideri, ved Dan Olav Sæbø.

18.40 Presentasjon av Helgøy Skyssbåt, ved Trond Helgøy og Kristen Helgøy.

19.00 Pause og vandring i frukthagen.

19.30 Presentasjon av planene for fôrsentral hos Mowi, ved Bernhard Østebøvik.

19.55 Nytt fra Næringsforeningen i Ryfylke, ved Roald Tvedt.

20.05 Dette skjer i Næringsforeningen i Stavanger-regionen, ved Harald Minge, administrerende direktør.

20.15 Matservering.

21.00 Vel heim.

Presentasjoner

Presentasjon av Helgøybakkane Fruktgard, Anne Norunn Helgøy

Helgøybakkane Fruktgard og Epleriet.pptx

Presentasjon av Apal Sideri, Dan Olav Sæbø

Apal Sideri.pptx

Presentasjon av Helgøy Skyssbåt, Trond Helgøy

270923_Epleriet1.pptx

Presentasjon av planene for fôrsentral hos Mowi, Bernhard Østebøvik

2023 09 Næringsforeningen 27.09.23.pptx

Nytt fra Næringsforeningen, Roald Tvetd

20230927 Treffpunkt Ryfylke-Blå og Grønn utv.pptx

Andre lignende møter:

31. mai 2024 -

Lederskolen: Siste nytt om ledelse

04. nov 2024 -

Nettverksfrokost for nye medlemmer

23. mai 2024 -

Energifrokost: Biogass

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner