29.mar

AGENDA BYGG: Bedre plan- og byggeprosesser

Stavanger kommune har jobbet målrettet med tiltak for bedre og mer forutsigbare plan- og byggeprosesser. På dette møtet i Agenda Bygg kommer direktør for by- og samfunnsplanlegging i Stavanger kommune, Gunn Jorunn Aasland, og prosjektdirektør i OBOS, Helge Eggja, for å presentere arbeidet og ikke minst resultatet og tiltakene framover. Kjerlaug Marie Kuløy fra Asplan Viak gjennomgår også utgangspunktet for Planundersøkelsen og ressursgruppens arbeid.

Næringsforeningens ressursgruppe for bygg og anlegg har jobbet med planprosesser i en årrekke – og gjennomført Planundersøkelsen fire ganger siden 2010 – sist i 2021. Målet med arbeidet har vært å få til bedre planprosesser og bedre dialog mellom bransjen og kommunene i regionen – noe som til sjuende og sist gjør det rimeligere og enklere å bygge.
Stavanger formannskap anmodet høsten 2021 Boligforum i Stavanger å evaluere dagens forutsigbarhet for utbyggere. Med bakgrunn i dette, ble det nedsatt en arbeidsgruppe i Boligforum, med representanter fra både næringen, politisk ledelse og administrasjonen i kommunen. De leverte sine råd før jul, og har kommet med en rekke anbefalte forbedringer av forutsigbarhet og samarbeid i plan- og byggeprosesser. Kommunen ønsker nå å bidra til bedre prosesser gjennom å tilby god informasjon om rammebetingelser, prosesser og rutiner, avtale, gjennomføre og dokumentere oppfølgende kontakt og dialog i prosesser – og ikke minst sørge for kontinuerlig å utvikle og forbedre rutiner for samordning, saksbehandling, møter og kontakt med utbyggere og andre berørte parter.
På dette møtet i Agenda Bygg gjennomgår vi arbeidet til arbeidsgruppen og hvordan Stavanger kommune framover ønsker å bli enda bedre og mer forutsigbare i plan- og byggeprosesser.

AGENDA BYGG
Agenda bygg er Næringsforeningens faglige møteplass for bygg- og anleggsbransjen i Stavanger-regionen. Målet er å motivere, utfordre, samordne og stimulere næringen til å bli mer kunnskapsbasert og effektiv – og kontinuerlig sette aktuelle temaer på dagsorden.

Agenda bygg presenteres i samarbeid med Site 4016 og Smedvig:

For mer informasjon, vennligst kontakt Egil Hollund i Næringsforeningen.

>> No shows vil bli fakturert dersom avbestilling ikke er gjort innen 48 timer før arrangementets start.

Program

08.00 Registrering og frokost.

08.30 MØTESTART

08.30 VELKOMMEN, ved Egil Hollund, Næringsforeningen.

08.35 Planundersøkelsen, historien og bakgrunnen, ved Kjerlaug Marie Kuløy.

08.45 Bedre og mer forutsigbare plan- og byggeprosesser, ved Gunn Jorunn Aasland og Helge Eggja.

09.35 Q&A

10.00 PROGRAMSLUTT

Foredragsholdere

Presentasjoner

Planundersøkelsen, historien og bakgrunnen, Kjerlaug Marie Kuløy

Planundersøkelsen SNF 28.3.2023.pptx

Bedre og mer forutsigbare plan- og byggeprosesser, Gunn Jorunn Aasland

Forutsigbarhhet i plan- og byggeprosesser .pptx

Andre lignende møter:

31. mai 2024 -

Lederskolen: Siste nytt om ledelse

04. nov 2024 -

Nettverksfrokost for nye medlemmer

07. mai 2024 -

B2B Speed Dating

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner