Feirer 17. mai for første gang

Feirer 17. mai for første gang

Inger Tone Ødegård, strategidirektør i Næringsforeningen, inviterte regionens expats i Stavanger Chamber International (SCI) til en tradisjonsrik 17. mai feiring.
17.mai 2023 Marius Johnsen

Festen fulgte den norske tradisjonen til punkt og prikke. Se barnetoget først, etterfulgt av sosialt samvær rundt matbordet. Som en storslått avslutning marsjerte expats-gruppen selv i tog gjennom Gamle Stavanger.

Ødegård oppfordret deltakerne til å bære festklær og flagg fra sine hjemland.

– Det er så gøy å se så mange flotte drakter og nasjonaliteter i toget. Vi har et stort internasjonalt nettverk i regionen vår med over 180 ulike kulturer. Det er helt fantastisk og gøy å kunne vise hvordan vi nordmenn feirer nasjonaldagen vår. Det er ganske unikt i forhold til en del andre land, hvor det gjerne ofte er en liten parade på TV. Her feires det i alle norske byer og bygder, ordentlig folkefest, forklarer Inger Tone Ødegård.

Stavanger Chamber International (SCI) er Næringsforeningens sitt program skreddersydd for internasjonale bedrifter i regionen, med internasjonale tilflyttere.

I løpet av året arrangerer SCI-programmet ulike aktiviteter. Disse inkluderer kulturelle seminarer for å øke forståelsen for norske skikker, sosiale begivenheter for å bygge fellesskap, og nettverksmuligheter. Programmet tilbyr også veiledning i boligkjøp og navigering i det norske skattesystemet. I tillegg lærer Ødegård også deltakerne å stå på ski på vinteren i Sirdal.

– Hensikten med arrangementene vi har i Stavanger Chamber International, er å lette overgangen og å hjelpe expats med å bli komfortable her i regionen så raskt som mulig. Dette er spesielt viktig for bedrifter i Rogaland. Vi har mange internasjonale bedrifter her som regelmessig flytter ansatte på tvers av landegrenser. Så vårt program skal hjelpe til med å redusere stresset og usikkerheten som ofte er forbundet med en slik stor livsendring for expats som kommer til regionen vår, avslutter Inger Tone Ødegård.

 

Andre liknende nyheter

Det vanskelige energitrilemma

Spørsmålet er hvordan vi kan sikres stabile leveranser av energi til en overkommelig pris med lavest mulig fotavtrykk.

Sprikende syn på hjemmekontor blant bedriftene

Hjemmekontor har vært et stort diskusjonstema i arbeidslivet etter koronapandemien. Teams-møter, joggebukse og snacking fra kjøleskapet var den nye no…

Nye krav til oss som ledere

Generasjon Z forventer at vi bruker maktposisjonene våre som ledere til å gå sammen om å skape en bedre verden og et varmere samfunn der alle har en l…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner