Forus + UiS = sant
Studentene ved UiS virket fornøyde da de fikk utdelt goodie bags ved starten av forelesningen.

Forus + UiS = sant

UiS scorer lavt på samarbeid mellom studenter og næringsliv. Nå ønsker de å skape en smeltedigel mellom akademia, studenter og næringsliv.
10.september 2023 Julia Sandstø

Fra september vil et utvalg UiS-studenter ha undervisning i FOMO sine lokaler. Samarbeidet mellom Forus Næringspark og UiS er et direkte resultat av innspill fra mange hold. Tilbudet skal bidra til å integrere studenter enda tettere på bedriftene. 

– Dette er et pilotprosjekt, men vi håper på en permanent kobling mellom Forus og campus. Nå starter vi i det små med to klasser som får lov til å være her, men ambisjonene er mye større, sier Fiuren.

Én fredag i måneden samles studentene til en forelesning i lokalene til FOMO. Etter undervisning får de besøk av en bedrift som holder et foredrag med samme innhold som forelesningen.

– Vi har allerede mange bedrifter som skal holde foredrag fremover, men vi er åpne for flere samarbeidspartnere. Det vil gi eksponering for bedriftene inn mot unge talenter, sier Fiuren.

Fornøyde studenter

Første forelesning fant sted på FOMO 1. september. 

– Jeg synes det nye konseptet er kult. Det er veldig stilig å kunne være et annet sted enn bare universitetet, sier Håkon, student ved UiS.

Mest av alt ser Håkon frem til å høre mer fra bedriftene i regionen og lære mer om interessante «caser» som gir et praktisk blikk på forelesningene.

Ronny Fiuren har en ambisjon om at ansatte ved UiS får lov til å ha FOMO som en arbeidsplass.

– For alt vi vet, kan dette prosjektet utvikle seg til at FOMO kan tilby lesesaler og studieplasser for studentene, sier Fiuren.

Han presiserer at tilbudet ikke skal konkurrere med universitetet, men fungere som et supplement.

 

 

 

Andre liknende nyheter

Oljetrykket: – Skjebnen er i andres hender

Oljeprisen har vært relativt stabil en stund, men hva gjør Opec videre? På Oljetrykket kommer blant annet Helge André Martinsen for å snakket om «oljå…

– Opplegget er en gavepakke til bedriftene i regionen

Gjennom programmet Styrekandidatene får unge under 37 hospitere i ulike styrer. Styreledere undrer seg over hvorfor ikke flere bedrifter er med.

Hinna Park: Slik ser det ut i Akers nye storstue

Foodcourt, sosiale møteplasser, restaurant og bakeri. Når Aker-selskapene flytter inn i sitt nye hjem januar neste år skal første etasje være åpen for…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner