Job Fair: Frances Jackson vil bytte ut London med Stavanger

Job Fair: Frances Jackson vil bytte ut London med Stavanger

I en verden hvor mange drømmer om livet i en storby som London, går Frances Jackson i motsatt retning. Med solid utdanning fra Handelshøyskolen BI Oslo og en mastergrad i internasjonal business, har hun satt kursen mot Stavanger – stedet hvor hun tilbrakte store deler av sin barndom.

Stavanger troner på expat-toppen. Nylig rangerte ECA International Stavanger som den tredje beste byen å bo i for expats, av 500 vurderte byer.

I et intervju med Næringsforeningen forteller Jackson om beslutningen om å vende tilbake til Norge, og hva som trekker henne mot Stavanger.  

– Jeg vokste opp her fra jeg var seks til ni år. Så flyttet vi tilbake til England en periode, før vi kom tilbake når jeg var fjorten. Da ble jeg her til jeg var tjueto år. Så selv om jeg har tilbragt de siste årene i London, er det Stavanger som føles som hjemme, forklarer Jackson. Hun legger til at etter å ha flyttet tilbake til England, forsto hun hvor godt hun trives i Norge – det er en følelse av tilhørighet hun ikke har funnet andre steder.

28 år gamle Frances Jackson er født i London, men har bodd store deler av livet sitt i Stavanger hvor familien flyttet på grunn av farens jobb. I tillegg har hun studert i Oslo i voksen alder. Hun skjønner godt at Stavanger troner på toppen.

Frances Jackson tok turen fra London for å delta på Job Fair 2024.

På utkikk etter jobb i Stavanger
Hun fikk tips fra venner om at Job Fair arrangeres på Fiskepiren 20. februar. I denne forbindelse så har hun tatt fri fra jobben i England og flydd inn for å kunne delta på Job Fair i Stavanger og utforske jobbmuligheter.

–Jeg har begrenset med kontakter i bransjen her, så Job Fair er en perfekt mulighet til å knytte viktige forbindelser og ikke minst å møte selskaper. Jeg er interessert i å finne ut mer om hva slags roller som finnes, og hvordan jeg kan bidra med min kompetanse, forklarer hun.

Med en bred utdanning innen forretningsadministrasjon og internasjonal business, er Jackson åpen for ulike roller, men har en særlig interesse for forretningsanalyse og strategi. For Jackson er nettverksbygging nøkkelen til å finne de rette jobbmulighetene.

Når det gjelder hennes karriereambisjoner, er målet å finne en jobb hun trives i. Hun er åpen for det meste, men det er kanskje spesielt innenfor forretningsutvikling, hvor hun kan bidra til vekst og utvikling av et selskap som virker mest interessant. 

– Jeg ønsker meg en stabil jobb hvor jeg kan gjøre en forskjell. Jeg er åpen for mange muligheter og er ikke låst til et spesifikt felt. Det som jeg virkelig er interessert i, er å se hvordan jeg kan hjelpe et selskap med å utvide og vokse, spesielt på den internasjonale arenaen, sier hun engasjert.

Work-life balance
Hun trekker fram balansen mellom arbeid og fritid som en av de store forskjellene på livet i London sammenlignet med Stavanger.

– I London føles det som om alt dreier seg om jobb. Her i Norge er det en helt annen balanse, noe jeg virkelig setter pris på.

Til slutt gir Jackson råd til andre som vurderer å flytte for å følge drømmene sine. Selv håper hun å kunne flytte tilbake til Stavanger innen et år.  Å komme "hjem" igjen ville vært fantastisk.

– Bygg et solid nettverk. Å flytte til et nytt land kan virke skremmende, men et godt nettverk er avgjørende for å finne seg godt til rette, konkluderer Jackson.

Andre liknende nyheter

Oljetrykket: – Skjebnen er i andres hender

Oljeprisen har vært relativt stabil en stund, men hva gjør Opec videre? På Oljetrykket kommer blant annet Helge André Martinsen for å snakket om «oljå…

– Opplegget er en gavepakke til bedriftene i regionen

Gjennom programmet Styrekandidatene får unge under 37 hospitere i ulike styrer. Styreledere undrer seg over hvorfor ikke flere bedrifter er med.

Hinna Park: Slik ser det ut i Akers nye storstue

Foodcourt, sosiale møteplasser, restaurant og bakeri. Når Aker-selskapene flytter inn i sitt nye hjem januar neste år skal første etasje være åpen for…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner