Oljetrykket: – Skjebnen er i andres hender
Oljeanalytiker Helge André Martinsen i DNB vil snakke om framtiden for fossil energi og oljeprisen. Foto: DNB

Oljetrykket: – Skjebnen er i andres hender

Oljeprisen har vært relativt stabil en stund, men hva gjør Opec videre? På Oljetrykket kommer blant annet Helge André Martinsen for å snakket om «oljås» framtidsutsikter
23.mai 2024 Arne Birkemo

Hva sier oljeanalytiker Helge André Martinsen i DNB om framtiden for fossil energi og oljeprisen? Hva mener direktør for sikkerhet og bærekraft Ellen Waldeland Hoddell i Vår Energi? Hva er visjonen for energibransjens ledende konferanse- og utstillingsarena, ONS som nå runder 50 år? Dette og mere vil vi forsøke å gi svar på når vi inviterer til Oljetrykket 2024 i K8 den 30. mai.

Næringsforeningen har tatt en prat med oljeanalytiker Helge André Martinsen for en smakebit på hans spennende foredrag.

Oljeprisen har ligget stabilt på 80 dollar fatet. Men oljemarkedet kan endre karakter ganske betydelig om man har på seg femårsperspektiv-brillene, forteller Martinsen.

– Nå har oljeprisen vært stabil i lang tid. Det er nesten unormalt. Oljeselskapene har god kontantstrøm, og de har blitt vant med det. Det er farlig å bli for komfortabel. Det er da man blir mest overrasket, sier Martinsen.

Ifølge oljeanalytikeren lever altså oljemarkedet på norsk sokkel på Opec sin nåde.

 

Opec-kutt

– Opec har kuttet produksjonen med flere millioner fat per dag. Norsk sokkel er helt avhengige av at OPEC fortsetter med sine produksjonskutt for at vi skal holde oljeprisen der den er nå, rundt 80 dollar fatet, forteller Martinsen.

– Opec kutter produksjonen fordi de vil beskytte de høye prisene. Hadde Opec-landene produsert det de kan, hadde oljeprisen vært under 50 dollar fatet. De holder igjen så lenge de føler at de ikke kan kutte mer. På et aller annet tidspunkt vil de øke produksjonen. Man skal passe litt på, legger han til.

Det er ikke noe nytt å leve på nåde fra Opec, sier Martinsen. Det viktigste er å være oppmerksom på raske endringer som kan komme.

– Vi har ikke kontroll på egen skjebne. Skjebnen er i andres hender. Da må man være forberedt på å agere, understreker Martinsen.

Her kan du melde deg på Oljetrykket 2024.

 

Dypdykk

Det er 13. gang Næringsforeningen arrangerer Oljetrykket sammen med DNB.  I år tar konferansen et dypdykk i betydningen av fossil energi på verdensbasis: Utfordringene og mulighetene - og hvordan geopolitiske spenner og krig påvirker oljeprisen, og verdensøkonomien.

I tillegg til Martinsen kommer Jon Are Rørtveit, Vice President i ONS - som vil fortelle hva som skjer i august når ONS har 50-årsjubileum.

Energirådgiver Ulf Rosenberg blir også med og gir oss siste nytt fra olje- og gassbransjen.

Ellen Waldeland Hoddell fra Vår Energi skal snakke om vekst og verdiskapning på Norsk sokkel.

 

 

Andre liknende nyheter

Den stavangerske kjipheten

Kunne Kunstsilo i Kristiansand blitt realisert i Stavanger? Hva skjedde egentlig da Stavanger Aftenblad hyret inn en arkitekt fra Bergen til å anmelde…

Drone-konkurranse på Tau tar av

TAC Challenge, hvor 13 lag fra fem land konkurrerer med undervannsdroner, har nesten tredoblet deltakelsen fra i fjor.

AquaNext: – Skal bli havbrukets ONS

Tre dager med konferanser, fagseminarer, debatter, 100 utstillere og flere tusen besøkende. AquaNext er den nye møteplassen for havbruksnæringen.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner