Sammen for utbygging av E39
Harald Minge, administrerende direktør  i Næringsforeningen i Stavanger-regionen, var en av dem som signerte på felleserklæringen fredag i Kvinesdal..

Sammen for utbygging av E39

Næringsforeningene i Stavanger-regionen, Kristiansands-regionen og Lister har samlet ordførerne mellom Stavanger og Kristiansand, samt fylkeskommunene, og signert en felleserklæring for utbygging av E-39 mellom Kristiansand og Stavanger. – Dette er en historisk enighet, sier Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.
20.januar 2023 Egil Hollund

Alle partene som har skrevet under på dokumentet, står sammen for å sikre utbygging av en trafikksikker, miljøvennlig, effektiv og fremtidsrettet E39 mellom Kristiansand og Stavanger.

 

Det betyr at de vil arbeide for at hele strekningen skal bygges ut som 4-felts motorvei, økt fremdrift og utbyggingstempo, tilstrekkelig finansiering og prioritere E39 Kristiansand-Stavanger i sine innspill til Nasjonal Transportplan (NTP). De er også enige om at alle deler av veien er like viktige, og at E39 Kristiansand-Stavanger er det viktigste veiprosjektet i regionen.

– Etter mange års dragkamp er vi nå klare for å kjempe sammen. Det er bare å ta av seg hatten og smile for alle som nå tenker større enn seg selv og sin kommune og tenker helhet. Skal vi få fullt utnytte effekten av ny E39 trenger vi helhetlig utbygging. Dette er et stjerneeksempel på at alle tenker på helheten. Nå trenger vi bare nasjonal prioritering, sier Harald Minge, sjef i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

Andre liknende nyheter

Energihovedstaden: Dette blir viktig fremover!

Aktører fra næringslivet kom med klare oppfordringer til politikere i salen på Energihovedstadkonferansen 2023. Stabile rammebetingelser er Norges all…

– Vi har ligget bakpå

Den største utfordringen med å etablere fremtidsrettet kraftkrevende industri i Rogaland, er tilgangen på strøm. Vi har vært bakpå, sier administreren…

Flytrafikken nærmer seg normalen

Næringstrafikken i luften nærmer seg gradvis normalen, og de flyreisende blir stadig mer miljøbevisste. Dette er blant hovedkonklusjonene i årets reis…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner