SR-Bank ble Årets bedrift 2019
Konserndirektør Arne Austreid med prisen. Til venstre ordfører Kari Nessa Nordtun

SR-Bank ble Årets bedrift 2019

Jubilanten Sparebank 1 SR-Bank ble torsdag kveld kåret til årets bedrift i 2019.
28.november 2019 Av Ståle Frafjord

Prisen ble overrakt konserndirektør Arne Austreid av Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun på en tilstelning i Rosenkildehuset.

Det var 33 gang prisen ble delt ut i regi av Handelsbanken og Næringsforeningen.

Juryen har vurdert nærmere 100 kandidater til årets pris. De fire finalistene var i tillegg til SR-Bank selskapene Altibox, Sterling White Halibut, Stangeland Maskin og Tomax.

 

Allsidighet

 I juryens begrunnelse for årets vinner heter det blant annet:

” Vinneren er blant de aller største aktørene i sin bransje, og utmerker seg blant annet med sin allsidighet. I tillegg til den omfattende (utlåns)virksomheten på privat og bedriftsmarkedet, er banken også ledende på områder som eiendomssalg og regnskap.  

 I tillegg er vinneren en av de institusjonene i landet som driver det mest systematiske arbeidet innen kontinuerlig forbedring, Lean og robotisering. Virksomheten leverer sterke økonomiske resultater i en tøff konkurransesituasjon, der hele finansnæringen opplever et massivt omstillingspress knyttet til store og hurtige teknologiske endringer.”

Ansvar

Videre heter det i begrunnelsen: 

Så er det slik at årets vinner har perspektiver og engasjement utover den kortsiktige bunnlinjen. Basert på verdiene «Ansvar og respekt- Engasjert og handlekraftig» har tallrike store og små prosjekter innen idrett, kultur og annen frivillighet blitt gjennomført med støtte fra selskapets gavefond. ” 

Arbeidet i juryen har i år vært ledet av Næringsforeningens styreleder Ådne Kverneland. For øvrig har juryen bestått avOle Henry Slette (Handelsbanken), Harald Minge (Næringsforeningen), Anne Woie (Stavanger kommune), Anders Kleinstrup, Lervig AS, og Johannes Rasmussen, NorDan AS. 

Andre liknende nyheter

Større bosspann – mer energi

Da jeg vokste opp i Bergen på 1960-tallet, var bosspannene mye mindre. Vi hadde mindre, og vi kastet mindre. Kildesortering var ikke oppfunnet. Alt gi…

Bærekraft – god business

Det går en linje fra toppen av FN-bygningen på Manhattan til bunnlinjen på Forus eller Forsand. Uansett stor eller liten virksomhet: Integrert bærekra…

1,5 millioner kroner til uropatrulje

LO Rogaland og Næringsforeningen gikk tidligere i år sammen om å opprette en uroatrulje. Fylkesutvalget vedtok i dag å støtte prosjektet med 500.000 k…

© Næringsforeningen 2019-2020 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner