Stavanger – Esbjerg gjenoppstår med AIS Airlines
Foto: AIS Airlines

Stavanger – Esbjerg gjenoppstår med AIS Airlines

Mandag 22. mai åpner AIS Airlines igjen ruten mellom Esbjerg og Stavanger lufthavn Sola med seks ukentlige flygninger hver vei. Et viktig rutetilbud som ble borte under pandemien, er endelig tilbake med et nytt flyselskap på Sola.
09.mai 2023 Tormod Andreassen

Stavanger – Esbjerg var i mange år et viktig rutetilbud for mange i energinæringen som hadde reiser mellom de to energibyene.

– Det er gledelig at også dette rutetilbudet kommer tilbake til Sola etter pandemien. Næringslivet etterspør et godt internasjonalt rutenett fra flyplassen og dette tilbudet er med og skaper nettopp det mangfoldet, sier administrerende direktør Harald Minge i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

Daglige avganger fra Esbjerg kl. 07.20 og fra Sola kl 09.10 vil gi kortere reisetid og enklere pendlerruter. Uten denne ruten så har reisende på strekningen kun hatt et flytilbud via Billund eller Kastrup, som har gitt lengre reisetid. Flyruta har vært savnet siden den forsvant under pandemien. Esbjerg er en viktig by for Stavanger-regionen med Energy Cluster Denmark og energisektoren generelt.

Flyene som skal brukes er et 19 seters British Aerospace Jetstream 32.

– Vi gleder oss til å fortsette denne ruten og skal gjøre den til en suksess. Vi har bred erfaring fra denne typen rutetrafikk, sier Arend van der Meer CEO i det Nederlandske flyselskapet AIS Airlines.

Andre liknende nyheter

– Hordfast må bygges nå!

Næringsforeningene i Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal møtte Storinget tirsdag ettermiddag. – Hordfast må bygges nå, var den soleklare oppfordring…

Ledige plasser i ledernettverk for unge ledere

Ressursgruppen U37 hos Næringsforeningen åpner dørene for morgendagens ledere, og inviterer unge ledere til et dynamisk forum for erfaringsdeling og k…

Havbruk til havs mellom grunnrenteskatt og politisk risiko

Regjeringen la fram nytt forslag til grunnrente skatt i slutten av mars. Dette forslaget har store konsekvenser for havbruksverdikjeden i Rogaland. Ha…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner