OneSubsea med Lufeng-kontrakt

OneSubsea Processing AS, et Schlumberger selskap, har blitt tildelt en kontrakt for prosjektering, anskaffelse og bygging (EPC) av et integrert subsea produksjons- og havbunnspumpesystem for China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) sitt Lufeng 22-1 feltet i Sør- Kinahavet.
19.august 2020 Schlumberger Norge AS
OneSubseas unike produksjonsanlegg på Horsøy utenfor Bergen leverer undervannsproduksjons- og havbunnsprosesseringssystemer til den globale olje- og gass industrien. [Foto: OneSubsea Processing AS]

Gjennom EPC leveransen vil OneSubsea®, Schlumbergers subsea produksjons- og prosesseringsteknologidivisjon, levere ventiltrær, et integrert pumpe og manifold system, et kombinert kontrollsystem, en integrert kraft- og kontrollkabelsystem samt en løsning for virtuell strømningsmåling. Kontrakten inkluderer fire brønner som er lokalisert 19 kilometer fra produksjonsfasiliteten, Lufeng 15-1, som fungerer som en sentral produksjons- og prosesseringsfasilitet for Lufeng feltutviklingsprosjektet.

Prosjektering vil utføres fra Bergen, mens sammenstilling og testing av havbunnspumpesystemet vil foregå i selskapets anlegg på Horsøy samt andre underleverandører i Vestland. Utvikling av pumpesystemer for enfase - og flerfasestrømning på havbunn er teknologi utviklet i Norge, og over de siste 20 årene er mer enn 35 slike havbunnspumpesystem levert fra OneSubsea i Bergen.

– Våre havbunnspumpeteknologi var instrumentell da Lufeng feltet først ble bygget ut i 1997, og bidro sterkt til økt utvinning og forlengelse av feltets levetid. Vi er svært glad for å bli tildelt denne betydelige kontrakten for Lufeng 22-1 i en ellers utfordrende tid, og ser frem til igjen å kunne bidra positivt til økt verdiskapning for CNOOC gjennom en robust prosjektleveranse og økt utvinning gjennom feltets levetid, sier Mads Hjelmeland, administrerende direktør i OneSubsea i Norge.

Schlumberger er verdens ledende leverandør av teknologi for reservoarforståelse, boring, produksjon og prosessering til olje- og gassindustrien. Schlumberger har operasjoner i mer enn 120 land og har ca 85 000 ansatte som representerer over 170 nasjonaliteter. Schlumberger leverer bransjens mest omfattende utvalg av produkter og tjenester, fra leting til produksjon og integrerte pore-til-rørledningsløsninger som optimaliserer hydrokarbongjenvinningen for å levere reservoarytelsen bærekraftig. Schlumberger Limited har hovedkontorer i Paris, Houston, London og Haag, og rapporterte inntekter på 32,92 milliarder dollar i 2019.

Andre liknende nyheter

KGJS velger Visolit som skypartner

Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi (KGJS), et stort, internasjonalt rederi med hovedkontor i Bergen, Norge, har valgt Visolit som sin nye skypartner.…

Aibel får viktig Equinor-studie for feltprosjektering

Aibel er tildelt en studie for feltprosjektering, konseptoptimalisering og definering av Equinors ubemannede prosessplattform på Krafla-feltet.

Dyrker mat i ørkenen under Covid-19

Desert Control fra Stavanger dyrker nå mat i ørkenen i De Forente Arabiske Emirater, ved hjelp av deres spesielle teknologi.

© Næringsforeningen 2019-2020 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner