Hinna Park: Slik ser det ut i Akers nye storstue
Det nye Aker-bygget i Hinna Park skal stå ferdig 1. januar 2025. Bygningen på 70.000 kvadratmeter over seks etasjer, og som skal huse 3500 ansatte fra Aker BP og Aker Solutions, vil være åpen for publikum. Foto: Jan Inge Haga/Hike

Hinna Park: Slik ser det ut i Akers nye storstue

Foodcourt, sosiale møteplasser, restaurant og bakeri. Når Aker-selskapene flytter inn i sitt nye hjem januar neste år skal første etasje være åpen for alle, og være et samlingspunkt i bydelen.
16.mai 2024 Arne Birkemo

Bygningen GNIST, som skal huse både Aker BP og Akers Solutions er tett. Det ble onsdag markert med lunsjmat og kake til arbeiderne, som så langt har lagt ned 600.000 arbeidstimer uten alvorlige hendelser. Man runder nok én million arbeidstimer før bygget er ferdig, 1. januar 2025.

Næringsforeningen og pressen fikk en omvisning i det 70.000 kvadratmeter store næringsbygget som skal være åpent og bli et samlingspunkt i den nye bydelen i Hinna Park.

Førsteetasjen blir åpen for alle

– Bygningen skal ikke bare være arbeidsplassen til 3500 ansatte i Aker-selskapene. Bygningen skal være en åpen for store og små. En møteplass og samlepunkt for alle som bor her – og som kommer til å bo her. Det ble bestemt prioritert fra starten av, sier Maris Gjære, lokalsjonsleder i Aker Solutions.

Marius Gjære, lokasjonsleder i Aker Solutions og Tommy Sigmundstad, plassjef i Aker BP holdt tale for arbeiderne som hittil har brukt 600.000 arbeidstimer. Det nye bygget står ferdig 1. januar 2025. Foto: Jan Inge Haga/Hike

Både Gjære og plassjef i Aker BP, Tommy Sigmundstad, sier det er viktig for Aker-familien å involvere seg og skape et godt nabolag der selskapene er lokalisert.

– Aker BP skal være en bidragsyter i lokalområder der vi er. Vi gleder oss til å flytte inn. Det blir et fantastisk område med en god kombinasjon med arbeidsplasser og boliger. Sammen skaper vi et godt økosystem hvor det er aktivitet i og rundt bygget både dagtid og kveldstid, samt i helgene, sier Sigmundstad.

 

LES OGSÅ: Ventyr på Stavanger-besøk - vil satse lokalt

 

Møte- og spisesteder

I første etasje er det ingen «gitter». Ingen resepsjon hvor man er nødt til å ha en avtale for å slippe forbi. I stedet vil det være åpent for alle. Med flere sosiale møteplasser, foodcourt, restauranter, bakeri, kafé og kanskje en frisør.

Her kan man sette seg og jobbe i fred og ro, eller sammen med andre. Lokale lag og organisasjoner eller andre bedrifter kan leie møterom i konferansesenteret.

De første Aker-ansatte flytter inn 6. januar. Etterpå vil innflyttingen skje trinnvis.

I dag sitter Aker-ansatte i Stavanger spredt på en rekke lokasjoner. Etter nyttår skal de samles. 3500 ansatte fordelt på Aker Solutions og Aker BP. GNIST er på 70.000 kvadratmeter, som gjør det til regionens største private næringsbygg under bygging.

 

Når Aker-bygget er ferdig i Hinna Park har de mange arbeiderne lagt ned over en million arbeidstimer. Foto: Jan Inge Haga

12.000 arbeidsplasser

Målfrid Holme er daglig leder i Hinna Park Utvikling, som er byggherre. Hun gleder seg over at utbyggingen av Hinna Park fase 2 – cirka 300 mål – er godt i gang.

Utbyggingen som er i gang nå skjer i nord fra de eksisterende byggene som danner Hinna Park i dag og videre mot Hinna og Vaulen.

Den tidligere industritomten skal bli boliger, arbeidsplasser, rekreasjonsområder og spise- og sosiale møteplasser.

– Vi bygger på mange måter en ny bydel. Det kommer 1500 nye boliger. Vi har 800 fra før. I tillegg til arbeidsplasser. Til sammen vil Hinna Park ha rundt 7000 beboere, mens omtrent 12.000 vil ha sin arbeidsplass her, forteller Holme.

 

Andre liknende nyheter

Den stavangerske kjipheten

Kunne Kunstsilo i Kristiansand blitt realisert i Stavanger? Hva skjedde egentlig da Stavanger Aftenblad hyret inn en arkitekt fra Bergen til å anmelde…

Drone-konkurranse på Tau tar av

TAC Challenge, hvor 13 lag fra fem land konkurrerer med undervannsdroner, har nesten tredoblet deltakelsen fra i fjor.

AquaNext: – Skal bli havbrukets ONS

Tre dager med konferanser, fagseminarer, debatter, 100 utstillere og flere tusen besøkende. AquaNext er den nye møteplassen for havbruksnæringen.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner