Karrieredagen og Job Fair:  Årlige møteplasser for fremtidens arbeidskraft
Fra venstre ser vi Christin Møller, prosjektleder for Karrieredagen, sammen med Maria Mår Johansen, prosjektleder for Job Fair. De samarbeider for å videreutvikle disse to nye og viktige årlige karrierearrangementene i regi av Næringsforeningen. Foto: Marius Johnsen

Karrieredagen og Job Fair: Årlige møteplasser for fremtidens arbeidskraft

Stavanger-regionen tar grep om fremtiden med Karrieredagen og Job Fair, som nå blir årlige arrangementer. Målet er å bygge broer mellom studenter, arbeidssøkere, flyktninger, expats og regionens næringsliv.
22.februar 2024 Marius Johnsen

Karrieredagen 2024 ble avholdt 3. januar på Fiskepiren. Femti bedrifter hadde stands og flere hundre besøkende var innom i løpet av dagen.

– Det handler om å fylle regionens kompetansebehov. Vi står i en unik posisjon hvor vi kan konkurrere nasjonalt og internasjonalt, men da må vi jobbe sammen for å vise de utrolige mulighetene som finnes her, forklarer prosjektleder for Karrieredagen, Christin Møller.

Karrieredagen, som gjenoppsto etter en pause siden 2013, har vist seg å være en nødvendighet.

– Vi så et klart behov for å børste støv av dette initiativet, spesielt etter omstillingsperioden etter oljenedturen i 2014. Og responsen har vært overveldende. Det viser bare hvor mye ubrukt potensial det er for både arbeidssøkere og arbeidsgivere, sier Møller.

Karrieredagen viste seg å være en stor suksess. En kombinasjon av interessante bedrifter, et tett samarbeid med utdanningsinstitusjoner og et solid program, ga god avkastning. Flere bedrifter har allerede sikret seg standplass til neste år.

 

Job Fair

Job Fair, som supplerer Karrieredagen, er designet for å åpne opp arbeidsmarkedet for et bredt spekter av jobbsøkere inkludert internasjonale arbeidstakere, flyktninger og de som står utenfor arbeidsmarkedet. Job Fair ble arrangert med rundt 1600 deltakere på Fiskepiren 20. februar 2024 og Maria Mår Johansen som er prosjektleder for Job Fair, forklarer hensikten bak dagen.

– Vår intensjon med Job Fair er å skape en arena hvor alle, uavhengig av bakgrunn eller utdanningsnivå, kan finne muligheter og veier inn i arbeidslivet. Det er viktig for oss å vise frem mangfoldet av muligheter regionen har å by på, sier Johansen.

På Job Fair vil deltakerne kunne utforske en rekke stands fra et bredt spekter av bedrifter, både fra mindre lokale bedrifter, til store internasjonale selskaper. Johansen legger vekt på inkludering og tilgjengelighet.

Frances Jackson reiste faktisk fra London til Stavanger og Job Fair for å finne jobb i Stavanger.

Nylig ble Stavanger kåret til den tredje beste byen å bo i for expats. 500 byer ble vurdert.

 

Forskjellige

– Bedriftene som står på stand er såpass forskjellige og på jakt etter flere typer arbeidsgrupper. Enten man er nyutdannet, har lang erfaring, eller kanskje står uten formell utdanning, påpeker Johansen.

Sceneprogrammet vil strekke seg over 20 minutter, etterfulgt av en DJ som vil holde stemningen oppe gjennom dagen. Deltakerne får tilgang til karriereveiledning og har sjansen til å være blant de hundre heldige som får oppdatert sitt CV-bilde hos en profesjonell fotograf. I tillegg til de gode nettverksmulighetene blant både bedrifter og andre arbeidssøkere.

– Vi har invitert tre talere som skal dele korte tips om hva som betydde mest for dem i møte med norsk kultur og arbeidsliv. Også vil Roar Kjølv Jenssen vil avslutte programmet på scenen med en god peptalk, i forkant av de mange møtene bedriftene og deltakerne står ovenfor, avslutter Johansen.

Andre liknende nyheter

SOMMERPRATEN: Eirik Bjørnø

Dersom Eirik Bjørnø ikke var daglig leder i Viking, kunne han gjerne tenkt seg å spille venstrekant i mørkeblått.

SOMMERPRATEN: Leif Johan Sevland

Dette hadde ONS-generalen gjort dersom han fikk være næringsminister for en dag.

SOMMERPRATEN: Børre Lobekk

Nordic Steel-sjefen disker opp en god og ærlig kjøttrett, med kjøtt fra min gode kompis Reidar, når han skal imponere som vert.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner