Stavanger-selskapet Lingu vinner nasjonalt anbud med innovative løsninger
Odd Bjerga, administrerende direktør i Lingu, presenterer selskapets digitale læringsplattform som nylig ble valgt som den ledende løsningen for norskopplæring i norske kommuner, i et prosjekt verdsatt til 1,75 milliarder kroner. Foto: Lingu

Stavanger-selskapet Lingu vinner nasjonalt anbud med innovative løsninger

Stavanger-bedriften Lingu har nylig markert seg nasjonalt ved å vinne et omfattende anbud for digital språkopplæring, en milepæl som bekrefter selskapets ledende posisjon innen teknologidrevet utdanning i Norge.
21.mars 2024 Marius Johnsen

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse har, i et anbud for digital norskopplæring til norske kommuner, prioritert Lingu som nummer én leverandør. Sammen med to andre utvalgte leverandører, vil Lingu spille en nøkkelrolle i dette initiativet, som har en estimert kontraktsverdi på 1,75 milliarder kroner.

Språkopplæringstilbudet, som strekker seg over hele landet, er et direkte resultat av Lingus langvarige utvikling og innovasjon innenfor digitale læringsplattformer. Administrerende direktør i Lingu, Odd Bjerga, uttrykker stor entusiasme for prosjektet.

– Vi er begeistret over å kunne gi lærere i distriktene de digitale superkreftene som de trenger for å overvinne geografiske og ressursmessige barrierer, forklarer Bjerga.

LES OGSÅ: Femårsjubileum for Autopia Expo​

Oppdragsgiver er Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir). Og Lingu sikter mot å demokratisere tilgangen til språkopplæring, gjøre den mer fleksibel og ikke minst, tilgjengelig for alle – uavhengig av bosted.

–  Lingus digitale kurs vil tilby et spekter av læringsalternativer, fra interaktive webinarer til selvstyrte moduler, som gir lærere i kommunene fleksibiliteten til å tilpasse undervisningen etter lokale forhold og behov, forklarer Bjerga.

LES OGSÅ: Frances Jackson vil bytte ut London med Stavanger

Produktsjef i Lingu, Pia Lorentzen Skjennum, presenterer kurstilbudet for HK-dir. Foto: Lingu

Lingus tilnærming er todelt: På den ene siden tilbyr de digitale klasserom hvor elever kan snakke direkte med lærere, stille spørsmål og delta aktivt i læringsprosessen, akkurat som i et fysisk klasserom. På den andre siden tilrettelegger de for selvstudier gjennom et rikt utvalg av digitale ressurser og asynkron undervisning, som gjør det mulig for studenter å lære i sitt eget tempo, når det passer dem.

– Dette prosjektet er kanskje spesielt viktig i distriktene, hvor tilgang til språklærere tidvis kan være noe begrenset. I praksis vil det si at man skal få det samme tilbudet i Stavanger, som hvis man sitter i Alta, påpeker Bjerga.

For Stavanger-regionen representerer det muligheter for økt sysselsetting og videre teknologisk innovasjon.

Med anbudet forventer Lingu en betydelig utvidelse av sitt team, som vil inkludere flere lærere, utviklere og teknisk personell for å støtte opp under økt etterspørsel.

– Vårt engasjement i dette prosjektet handler om mye mer enn bare å vinne et anbud. Det handler om å bryte ned barrierer for læring og gi lærere over hele Norge de verktøyene de trenger for å lykkes, avslutter Bjerga.

Andre liknende nyheter

Framtidens europeiske ledere på Energihovedstaden-besøk

Unge representanter fra parlamentene i 13 europeiske land besøkte Næringsforeningen og en rekke andre institusjoner i Stavanger.

Pionér: – Se personen, ikke bare handikappet

Geir Atle Apeland (24) kunne vært 100 prosent utfør, i stedet kjører han gravemaskin 100 prosent for Stangeland Maskin. Regionen som skriker etter arb…

Sola: Stavanger får en ny direkterute

Flyr to ganger i uken fra sommeren 2025.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner