Advania kjøper Solv

IT-konsernet Advania har eid 52 prosent av Solv de siste tre årene. Nå kjøper selskapet resten. Målet er å ta en sterk posisjon i Stavanger-regionen gjennom Advania Consulting.
11.mars 2024 Solv

– Vi er ydmyke og stolte over at ett av Nord-Europas største IT-selskap, med 4500 ansatte og 15 milliarder kroner i omsetning, ønsker å satse på oss og på Stavanger-regionen. Vi skal fortsette å utvikle digitale tjenester med fokus på folkene våre – og våre tre kjerneområder: Rådgivning, design og utvikling. Det gleder vi oss til!

Morten Nessler, daglig leder i Solv og en av gründerne av selskapet, er meget fornøyd. Det samme er Hege Støre, konsernsjef i Advania og styreleder i Solv.

 

Store ambisjoner

– Oppkjøpet understreker vårt ambisiøse mål om å være den foretrukne IT-tjenesteleverandøren i Norge. Vi gleder oss til å forsterke vår posisjon i Stavanger-regionen, sier Støre.

Hun er imponert over det hun har sett av folk og fag i Solv de siste årene. Nå gleder hun seg til å bli enda bedre kjent, og til at Solv blir en integrert del av Advania.

 

Kombinasjonen

–  Vi har stor tro på kombinasjonen av Solvs evne og vilje til å utvikle nye, spennende digitale løsninger – og Advanias kompetanse innen å drifte stabile og sikre systemer, sier Støre.

For tre år siden kjøpte Visolit 52 prosent av Solv med opsjon på å kjøpe resten. Siden ble Visolit kjøpt av Advania.

Nå kjøper Advania resten av Solv, som blir del av Advania Consulting.

– Sammen skal vi ha fokus på folkene våre. Vi vet at de som trives på jobb, gjør en ekstra god jobb. Våre kollegaer er vår viktigste ressurs! Dessuten skal vi fortsette å gi jernet for kundene våre. Det gleder vi oss til, sier Morten Nessler, som blir leder for en ny avdeling i Advania Consulting i Stavanger-regionen.  

 

Folka er viktigst

Solv er eget selskap ut 2024. Navnet blir endret til Advania, men når er ikke avklart.

  • Advania har pr januar ca 800 ansatte i Norge.
  • Advania har pr januar 16 avdelinger i Norge.
  • Advania har pr januar ca 9000 kunder i Norge.

 

Advania finner du i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia og på Island. Advania er eksperter på skytjenester og IT-sikkerhet.

Andre liknende nyheter

Dfind kåret til Årets Rekrutteringsbyrå

Dfind er kåret til Årets rekrutteringsbyrå for 2024 på The Hunt, som er Schibsted sin store årlige kåring. Selskapet har som eneste aktør vært nominer…

Ny styreleder i Solakonferansen

Øivind Solberg har overlatt stikka til Andreas Kollbye Aks – som da blir ny styreleder i Stiftelsen Solakonferansen.

Justify lanserer juridisk «fastlege»

– Dette er virkelig en «game-changer». Med vår førstelinjetjeneste ønsker vi å gjøre advokathjelp tilgjengelig for alle, uavhengig av økonomisk status…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner