Dfind vil fylle 400 ledige lederstillinger

Kompetansegapet i Rogaland må tettes. Nå har Dfind, som jobber med rekruttering og lederutvikling, ansatt to nye erfarne seniorrådgivere for å styrke lederkompetansen i regionen.
25.september 2023 Dfind Norge AS
Dfind Stavanger. Fra venstre Silje Finnskog Jensen, Stine Flø Riksheim og Mona Vervik

Arbeidsmarkedet i Rogaland skriker etter gode ledere. Nye tall viser at om lag 400 lederstillinger i fylket står tomme. Konkurransen om kandidatene er mer tilspisset enn noen gang. Ledertalentene blir stadig vanskeligere å spore opp, og det grønne skiftet utfordrer bedriftene på hvilke egenskaper de skal vektlegge for å sikre langsiktig suksess. Samtidig oppgir stadig flere at god ledelse er et av de viktigste kriteriene når de skal velge en ny arbeidsgiver. Og de er langt mer villige til å flytte på seg for å finne en arbeidsplass som tilfredsstiller deres behov enn tidligere generasjoner.

– Én av fem vil slutte
Ifølge årets utgave av undersøkelsen Randstad Employer Brand Research ønsker én av fem i Rogaland å se seg etter nye karrieremuligheter. Mer oppsiktsvekkende er det likevel at to av fem som byttet jobb i 2022, allerede nå vurderer å bytte jobb i 2024.

– Villigheten til å flytte på seg, kombinert med det store antallet ledige lederstillinger, legger utvilsomt press på regionens arbeidsgivere. Arbeidsgivere bør støtte ledere mer enn før, i forhold til de kravene vi ser hos ansatte i dag, mener Silje Finnskog Jensen, Business Area Manager hos kompetansepartneren Dfind i Rogaland.

– Det er til liten nytte å finne de rette lederne til bedriften, hvis det ikke jobbes med å utvikle og beholde disse, konstaterer hun.

Dfind har ansatt to nye seniorrådgivere
For å bidra til å dekke dette økende kompetansebehovet, og hjelpe bedrifter med å finne og utvikle gode ledere, opprettholde et godt arbeidsmiljø og beholde verdifulle ansatte, utvider Dfind nå sin satsing i Rogaland. Finnskog Jensen har derfor fått to nye seniorrådgivere med seg på laget: Mona Vervik, som har jobbet med ledelse gjennom lederstillinger i en rekke ulike bransjer i over 20 år, og Stine Flø Riksheim, som på sin side kan skilte med 17 års erfaring fra bransjen, med hovedvekt på utvelgelse og rekruttering av ledere og spesialister. Sammen kan trioen tilby en komplett utviklingsreise som kombinerer rekruttering, onboarding og utvikling av ledere.

– Det som differensierer Dfind fra mindre selskaper er at vi har stor lokal kjennskap, samtidig som vi er en del av et globalt selskap med et enormt internasjonalt nettverk, kommenterer Vervik, og tilføyer:

– Silje, Stine og jeg har alle brede nettverk, uten at de er særlig overlappende, og ulik kompetanse som gjør at vi komplementerer hverandre godt. Sammen vil vi ha stor kraft til å bistå selskaper gjennom hele prosessen med rekruttering og utvikling av ledere.

En helhetlig kompetansepartner
Som en del av verdens største HR-selskap, Randstad, har Dfind innsikt og metodikk som aktivt benyttes for å være en strategisk kompetansepartner for regionens ledere.

– Vi har valgt å omstille oss til å være en mer helhetlig kompetansepartner innen ledelse, fordi vi ser at potensialet er stort for å bidra med mer enn bare lederrekruttering. Vi vil utfordre kundene våre på å finne ut hva som skal til for at de skal lykkes, og så vil vi være en kompetansepartner hele veien mot målet, forklarer Riksheim.

– Reisen vi nå tilbyr dekker hele spekteret, fra å definere og fylle det oppståtte behov og finne de rette lederne, til videreutvikling av disse gjennom ulike utviklingsprogram. Vi har muligheten og kompetansen til å gripe an det behovet regionen har, fastslår hun.

– De tre første månedene kan være helt avgjørende
Et av tilbudene Finnskog Jensen, Vervik og Riksheim trekker frem er Dfinds 100-dagers onboardingsprogram.

– Med den transformasjonen vi ser i markedet nå, med ny teknologi, økt fokus på sosial bærekraft, miljø, energieffektivisering og fornybar energi, er det mye en leder forventes å kjenne til og forstå. Da kan det være godt å ha god støtte for å lykkes i en lederrolle som plutselig har blitt mye større. Det som skjer de første tre månedene kan være helt avgjørende for om vedkommende vil lykkes i rollen eller ikke, understreker Riksheim.

– Vi må også huske at ingen lederroller er like. Selv om man har vært leder tidligere, vil det alltid være nye utfordringer og muligheter når man trer inn i en ny rolle. Selv erfarne ledere har derfor behov for støtte, oppfølging og utvikling, tilføyer Vervik avslutningsvis.

Last ned Randstad Employer Brand Research undersøkelsen her!

Andre liknende nyheter

Lyse og Nordic Edge åpner lab for mobilteknologi

Digitaliseringsministeren innvier ny 5G og IoT-lab på Innoasis i Stavanger.

Brukt IT-utstyr gir økt menneskeverd

Allservice tilbyr arbeidstrening for mennesker som har havnet utenfor arbeidslivet. Nå inngår de et samarbeid med iteam hvor brukt IT-utstyr skal gi m…

Altibox vinner Norsk Kundebarometer

Altibox kommer nok en gang ut på topp blant konkurrentene i Norsk Kundebarometers årlige undersøkelse.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner