Fire fra Rogaland i NM

Fire ungdomsbedrifter representerer Rogaland under NM, når totalt 67 ungdomsbedrifter fra hele landet møtes til dyst. Ved NOVA Spektrum på Lillestrøm 6. til 7. mai skal de konkurrere i 15 ulike kategorier når Ungt Entreprenørskap arrangerer Norgesmesterskap i Ungdomsbedrift.
03.mai 2024 Ungt Entreprenørskap Rogaland
Karolina Jonca (f.v.), Elin Aurora Bjørnsen Gjerde, Sander Dypsjord Malde og Marius Skov-Ellefsen utgjør EcoBrick UB. De går på topplinjen for innovasjon og ledelse ved Hetland VGS i Stavanger. De ble kåret til Rogalands beste ungdomsbedrift og deltar sammen med tre andre bedrifter på NM i Ungdomsbedrift 6. til 7. mai.

Dette er de fire fra Rogaland:

  • EcoBrick UB går VG2 på Topplinjen for innovasjon og ledelse ved Hetland VGS i Stavanger. De har utviklet bærekraftige konstruksjonselementer som består av resirkulerte tekstiler og bærekraftig betong. Blokkene kan bygge små hus, og målgruppen er bistandsorganisasjoner og privatpersoner i utsatte områder som trenger et trygt og billig hjem.
  • SheepSleep UB går på VG2 Elektro- og datateknologi ved Tryggheim VGS på Nærbø. De har utviklet en sensorløsning som varsler bonden når sauen skal lemme. Målet er å gi bonden bedre søvn- og livskvalitet.
  • Dolor UB går på VG2 studiespesialisering ved Vardafjell VGS i Haugesund. De har laget en innovativ massasjelue utviklet for personer som lider av hodepine og migrene. Den kommer i flere farger og kombinerer vibrasjonsmassasje med kalde og varme gel-patches.
  • Novus UB går også VG2 på Topplinjen for innovasjon og ledelse ved Hetland VGS i Stavanger. De har utviklet et helt nytt brettspill for å gjøre integrering til en bedre opplevelse. Spillet legger vekt på å øke kunnskap om norsk kultur og språk på en engasjerende måte.

Gårdagens avfall blir framtidens velstand
EvoBrick UB ønsker med sin ide å løse to globale problemer: fattigdom og de enorme mengdene med klesavfall. De har produsert flere prototyper av de bærekraftige byggeelementene og har testet ut ulike størrelser på dem. Sammen med aktører i lokalt næringsliv har de fått hjelp til utforming og produksjon av prototypene.
– Gevinsten med produktet vårt er at utviklingslandene kan ta i bruk ressurser de allerede har liggende til å skape fremtiden sin. Vi gir liv til tekstiler andre har dømt som avfall, men som vi mener er gull, sier Marius Skov-Ellefsen, daglig leder EcoBric UB.
På fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Stavanger i mars skapte EcoBric UB begeistring i juryen blant annet fordi de leverte sterkt både på innovasjon, bærekraft og samarbeid med næringslivet. Nå skal de kjempe om å bli Norges beste ungdomsbedrift under NM.

Sterkt Rogaland-lag
Innovasjon og bærekraft er viktige kriterier når juryene skal vurdere de ulike forretningsideene. Ungdomsbedriftene fra Rogaland som i år utgjør Rogaland-laget under NM svarer godt på dette med sine løsninger og det blir derfor spennende å følge dem gjennom mesterskapet.
– Jeg er imponert over årets Rogaland-lag! De fire ungdomsbedriftene har alle gode forretningsideer og de framstår som gode, samkjørte team som har jobbet hardt for å komme dit de er i dag. De har vært gode på å knytte kontakter i lokalt arbeidsliv. De tar bærekraft på alvor og flere har innovative og gode løsninger på store utfordringer. Jeg har stor tro på at de vil gjøre seg bemerket på NM, sier daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland, Maria Aasbø.

Besøker Stortinget
I tillegg til å delta på NM skal også EcoBric UB, som ble kåret til Rogalands beste ungdomsbedrift, besøke Rogalandsbenken på Stortinget 8. mai. Det er en årelang tradisjon hvor ungdomsbedriften får omvisning på Stortinget før de får presentere seg selv og ideen sin til politikerne på Rogalandsbenken. Forhåpentligvis kan de da fortelle om både gode opplevelser og plasseringer på norgesmesterskapet.

Andre liknende nyheter

Stangeland Gruppen: Aldri hatt høyere omsetning

Stangeland Gruppen hadde i 2023 en EBITDA på over 443 millioner kroner og passerte tre milliarder i omsetning for første gang. I tillegg hadde eiersel…

Etablerer trehub på Jæren

– I en byggebransje hvor bærekraft og miljø endelig kommer stadig høyere opp på dagsorden, ser vi i Woodlink en nødvendighet og muligheter i det å eta…

Et halvt århundre i Sig. Halvorsen

– Sig. Halvorsen er stolte av å annonsere at Sven Arvid Sola mandag 17. juni har vært ansatt i bedriften i imponerende 50 år. I en tid hvor karriereve…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner