Medco dinHMS kjøper Frisk i Nord i Hammerfest

For å sikre leveranser I en strategisk viktig by for Medoc dinHMS som er Norges største bedriftshelsetjeneste for oljevirksomheter, har Medco dinHMS kjøpt den eneste og meget erfarne bedriftshelsetjenesten Frisk I Nord I Hammerfest. Frisk I Nord vil bli integrert I det som blir et nytt, norskeid bedriftshelsetjeneste-konsern, som også blir tredje største I Norge.
04.oktober 2021 Medco dinHMS as
Frisk I Nord ligger sentralt plassert I Strandgata I Hammerfest

Medco dinHMS kjøper i Finnmark Medco dinHMS-konsernet kjøper bedriftshelsetjenesten Frisk i Nord og etablerer sitt første kontor i Troms og Finnmark. Oppkjøpet er et ledd i å tilby et enda mer helhetlig tilbud til kunder i olje- og gassnæringen, transport- samt bygg- og anleggsbransjen, shipping og det offentlige. Samvirkelaget Frisk i Nord hadde 66 andelseiere. Alle disse overfører andelene sine til Medco dinHMS-konsernet. Samtidig endrer virksomheten navn til Medco dinHMS Hammerfest.

– Navnet reflekterer satsingen vår i regionen. Medarbeiderne som arbeider i Hammerfest vil få ansvar for arbeidet i regionen og vil få støtte fra andre deler av konsernet. Med utgangspunkt i Rogaland har vi tradisjonelt vært en viktig samarbeidspartner for olje- og gassnæringen. Som eneste bedriftshelsetjeneste i Hammerfest, skal medarbeiderne her blant annet arbeide tett med våre kunder som har ansatte som arbeider ved basene i Hammerfest, i Barentshavet, i tillegg til å fortsette å levere tjenester til de tidligere andelseierne og tilby tjenester overfor bransjer vi allerede har mye kompetanse på, sier Lillebø.

Medarbeiderne i Finnmark får rundt 60 nye kollegaer ved syv kontoer i Oslo, Agder, Rogaland og Vestland. – Økt samarbeid og tettere integrering av virksomhetene gjør at vi nå dekker Østlandet, Sørlandet og Vestlandet godt. Med oppkjøpet i Finnmark kan vi tilby flere store virksomheter et enda mer enhetlig og helhetlig tilbud på bedriftshelsetjenester, sier Lillebø. Konsernet bistår sine oppdragsgivere i det forebyggende arbeidet for å redusere skader og sykefravær samt fremme trivsel på arbeidsplassen. I tillegg arbeider de sammen med ledere og medarbeidere på arbeidsrelaterte spørsmål og kompetanseheving innenfor HMS arbeidet.

– Koronaepidemien har ført til at HMS har kommet langt høyere på dagsorden, på grunn av smitteverntiltak, testing av medarbeidere og de psykososiale konsekvensene av nedstengninger, permisjoner og hjemmekontor, sier han. Konsernet har hatt en betydelig vekst de siste årene. I dag bistår de blant annet hotell- og restaurantnæringen, inkludert kantiner og catering, industrivirksomheter både på fastlandet og offshore, matprodusenter, bygg- og anleggsbransjen, transportselskaper, brann- og rednings-selskaper og en rekke kommuner samt virksomheter innenfor tjenesteytende næringer.

– For åtte år siden hadde vi en omsetning på 9,3 millioner. I 2021 vil den være på over 100 millioner kroner, og vi vil være den tredje største BHT-aktøren i Norge, med mål om å innta den viktige andre-plassen, sier Pål Lillebø.

Medco dinHMS har hovedkontoret i Tananger, like ved Sola flyplass, og avdelingskontorer i Stavanger, Oslo, Bergen, Jørpeland, Haugesund, Mandal, Kristiansand og Hammerfest. Selskapet har over 60 medarbeidere og vil omsette for mer enn 100 millioner i 2021. Konsernet ledes av administrerende direktør Pål Lillebø.

Andre liknende nyheter

Lyse Vekst investerer i Tectal

Lyse Vekst investerer i teknologiselskapet Tectal

Deltok i antidroneøvelse

Drone Protection Solutions AS fra Oltedal har deltatt i unik antidroneøvelse på Gardermoen mens flyplassen var i full drift. Øvelsen ble gjennomført a…

Ny Rogaland-sjef i NORCE

Oddvar Skjæveland er ny regionansvarlig i Rogaland for NORCE. Skjæveland ser fram til å styrke NORCE sin tilstedeværelse og tilgjengelighet i regionen…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner