Utvider med syv nye bedrifter

Syv nye VB Partnerbedrifter med en samlet omsetning på over 175 millioner kroner og rundt 100 ansatte innlemmes i VB Gruppen.
25.april 2024 VB Gruppen
Konserndelen i VB Gruppen vokser og nå innlemmes syv nye bedrifter i konsernet. Økonomidirektør Christian Olberg sier det er veldrevne og solide selskaper som nå blir integrert.

I slutten av 2022 besluttet VBs eiere å etablere Norges første rørleggereide konsern. Et par måneder senere valgte i underkant av 50 av bedriftene å bli en integrert del av konsernet. VB bedriftene som ikke fusjonerte ble tilknyttet konsernet gjennom kjedekonseptet «VB Partner», og fikk samtidig muligheten til å bli integrert i konsernet på et senere tidspunkt.

– Det var, og er, viktig å finne løsninger som gir plass til alle; både de som ønsker å fusjonere og bli en integrert del av konsernet, og de som ønsker å være tilknyttet VB Gruppen som partnerbedrift. Timingen må også være riktig og vi ga derfor bedriftene som ikke følte seg klare til å bli integrert i fjor, muligheten til å ta en ny vurdering et år senere, forklarer konsernsjef i VB Gruppen Anders Almestad.

 

Solide selskaper

Etter å ha levert et solid 2023 tilfører de syv nye bedriftene VB konsernet en omsetning på ytterligere 175 millioner kroner. Selskapenes meget gode driftsmarginer vitner dessuten om høy kvalitet i driften.

– Selskapene som nå blir en integrert del av konsernet er meget veldrevne og solide selskaper som har levert solide resultater over tid. I 2023 leverte de i gjennomsnitt en driftsmargin på over 14 prosent, som er godt over snittet i bransjen, forklarer Christian Olberg, økonomidirektør i VB Gruppen.

I tillegg til de syv bedriftene som nå blir integrert, kom meldingen denne uken om at VB Gruppen kjøper Drammens eldste rørleggerbedrift, den snart 94 år gamle rørleggerbedriften Jensen Varme & Sanitær.

 

Styrker evnen til å vokse lokalt

VB Gruppen har en uttalt ambisjon om å vokse med utgangspunkt i lokale og regionale klynger. Gjennom solide posisjoner i egne lokale markeder styrker selskapene både leveranseevnen og tjenestetilbudet til VB Gruppen i viktige geografiske områder.

– To av selskapene holder til i Tromsø-regionen og har meget gode forutsetninger for å videreutvikle samarbeidet og styrke leveranseevnen til det som er et meget viktig område i Nord- Norge, forklarer Olberg.

De andre selskapene vil være med å styrke posisjonen i allerede godt etablerte markeder.

– Et av områdene hvor vi har kommet langt, er Vestfold, og her styrker vi oss nå ytterligere med tre nye selskaper på vei inn i konsernet. De to siste selskapene vil gi oss enda bedre løfteevne i Østfold og Sør-Norge, avslutter Olberg.

Selskapene som blir en integrert del av VB Gruppen er Høytrykksvakta AS og Rørleggermester Jan-Yngve Mathisen AS i Tromsø. Vestfold Rørleggerforretning AS, Sandefjord Rørleggerservice AS og Skien Rørleggerforretning AS i Vestfold, og Rørlegger’n Mysen AS og Johannessen VVS AS som holder til i henholdsvis Mysen og Kristiansand.

Andre liknende nyheter

Stangeland Gruppen: Aldri hatt høyere omsetning

Stangeland Gruppen hadde i 2023 en EBITDA på over 443 millioner kroner og passerte tre milliarder i omsetning for første gang. I tillegg hadde eiersel…

Etablerer trehub på Jæren

– I en byggebransje hvor bærekraft og miljø endelig kommer stadig høyere opp på dagsorden, ser vi i Woodlink en nødvendighet og muligheter i det å eta…

Et halvt århundre i Sig. Halvorsen

– Sig. Halvorsen er stolte av å annonsere at Sven Arvid Sola mandag 17. juni har vært ansatt i bedriften i imponerende 50 år. I en tid hvor karriereve…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner