Midbøe AS er Årets Miljøfyrtårn

Rørleggerbedriften Midbøe AS fra Stavanger, er utnevnt til Årets Miljøfyrtårn i kategorien små og mellomstore virksomheter.
13.desember 2023 Midbøe AS
Foto: Midbøe AS

– Midbøe AS har utmerket seg som en bærekraftspioner innen rørleggerbransjen, og deres solide miljøarbeid har resultert i imponerende resultater, sier Ann-Kristin Ytreberg, administrerende direktør for Stiftelsen Miljøfyrtårn.

Midbøe AS har i mer enn ti år gjort en aktiv innsats for å nå konkrete bærekraftsmål, med hovedfokus på rent vann, anstendig arbeid, industriell innovasjon, bærekraftige byer, ansvarlig forbruk og produksjon, samt å stoppe klimaendringene. 

I sin begrunnelse legger juryen vekt på hva Midbøe har oppnådd de siste årene. Bedriften har mye å skilte med:

  • Redusert energiforbruket med imponerende 68% de siste ti årene, ved å redusere areal og flytte til et mer energieffektivt bygg i 2023. Imponerende reduksjon på minst 75% av klimaavtrykket over 10 år, med en målsetting om å være maksimalt 25% av klimaavtrykket i 2013 sett i forhold til omsetning innen 2024.
  • Hatt stort fokus på gjenbruk og ombruk: Ved flyttingen til nye lokaler i 2022/2023, har Midbøe AS ombrukt møbler, inkludert pulter, hyller og stoler, i tillegg til å kjøpe brukt der det var nødvendig.
  • Vært pionerer i overgangen til helelektrisk bilpark allerede i 2015, og samtidig omfattende tilpasning av leasingavtaler og infrastruktur for lading hjemme for de ansatte. Fullført omstillingen, og Scope 1 i klimaregnskapet vil være 0 fra 2024.
  • Ved hjelp av et kontinuerlig fokus på et godt arbeidsmiljø har de oppnådd et stabilt lavt sykefravær. Fast samarbeid med NAV for utplassering og praksisplasser, samt aktiv deltakelse i rekruttering av unge gjennom informasjonskampanjer på skoler og mottak av skoleklasser i egne lokaler.

Før en virksomhet kan bli sertifisert Miljøfyrtårn må en uavhengig sertifisør godkjenne at virksomheten oppfyller strenge kriterier. Midbøe AS får ros fra sertifisør Magnus Østebrød, som berømmer bedriften for å gå dypt inn i detaljene av sitt miljøarbeid.

– De har gjort mer enn forventet for å fremme miljøarbeidet i virksomheten. Arbeidet er godt forankret og har gitt resultater som legges merke til, forteller Østebrød.

Han viser spesielt til arbeidet som ble gjort i forbindelse med flytting til nye lokaler, der de blant annet fikk hjelp av en lokal kunstner for å style opp brukte kontormøbler. I tillegg er Midbøe nå samlokalisert med samarbeidspartnere, noe som reduserer transportbehovet ytterligere.

Daglig leder i Midbøe AS, Rolf Arne Lorentzen, forteller at de setter stor pris på utmerkelsen:

– Vi er utrolig stolte over å bli Årets Miljøfyrtårn i SMB-kategorien. Det er veldig gøy at det arbeidet vi har lagt ned innen miljø og bærekraft de siste 12 årene blir lagt merke til, sier Rolf Arne Lorentzen.

Juryen mener Midbøe viser seg som et spennende og litt utypisk selskap i bransjen, og at de står frem som et forbilde for både sertifiserte og ikke-sertifiserte virksomheter.

– Ikke minst har de vært gode på å synliggjøre dette arbeidet også eksternt, noe vi mener er viktig.  

Midbøe er en verdig vinner av Årets Miljøfyrtårn 2023, avslutter Ann-Kristin Ytreberg.

Andre liknende nyheter

Har flyttet til K8

Advokatfirmaet Thommessen har flyttet inn i K8-bygget i sentrum.

En av landets største: – Stor milepæl

Her blir en av landets største ladestasjoner åpnet av ordføreren i Sandnes. På anlegget kan seks store kjøretøy lade samtidig.

Utslippsmål for 2030 avgjøres i år

Årets statusrapport viser at målet om 50 prosent utslippsreduksjoner i 2030 fortsatt er innenfor rekkevidde.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner