Ny administrerende direktør i Smedvig AS

Odd Torland går av som toppleder for Smedvig AS. Torland fortsetter som rådgiver for eiere og ledelsen og som styremedlem i flere selskap i konsernet, mens Marit Salte overtar som administrerende direktør fra 15. mars 2024.
13.mars 2024 Smedvig AS
Ny administrerende direktør for Smedvig AS, Marit Salte og avtroppende administrerende direktør Odd Torland.

Odd Torland har jobbet i Smedvig konsernet siden 1991. Torland har hatt en rekke lederstillinger i Smedvig. Allerede i 1993 ble han konstituert som administrerende direktør i Peder Smedvig AS. Fra 2000 til 2005 var han også konsernsjef i Scana Industrier. Fra og med 2005 var Torland tilbake med fullt fokus på rollen som leder for Smedvigs familieselskaper. Han har i denne rollen vært sentral i oppbygningen av nåværende organisasjon og det gjennomførte generasjonsskifte, nå er tiden kommet for å gi ansvaret videre.

Marit Salte ser frem til å ta fatt på ny rolle. Salte kommer fra stillingen som finansdirektør i Smedvig AS, og har vært en del av ledelsen i selskapet i over 22 år. Hun ble først ansatt som økonomisjef i Peder Smedvig AS. Salte er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Salte sitter i dag med flere styreverv i selskaper relatert til Smedvig konsernet.

– For alle selskaper er suksesjon viktig, og jeg er veldig glad for at vi har bygget et sterkt lederteam, og har gode interne kandidater til å overta stafettpinnen. Marit har alle de kvaliteter som skal til for å ta selskapet videre i en tid med betydelige muligheter og utfordringer» sier avtroppende leder Odd Torland.

– Vi er svært fornøyde med at Marit Salte har takket ja til stillingen som administrerende direktør i Smedvig AS, sier Anna Margaret Smedvig, og fortsetter:

– Med sin allsidige kompetanse og strategiske evne er vi trygge på at Marit vil føre selskapet videre i tråd med familiens visjoner og langsiktige mål.  Vi vil også utrykke vår takknemlighet til Odd Torland for hans lederskap og dedikasjon til Smedvig over så mange år. Hans bidrag har vært uvurderlig, og vi er svært glade for at han er villig til å fortsette som rådgiver og styremedlem i flere av våre selskaper selv om han nå ønsker å tre av som toppleder.

Andre liknende nyheter

Dfind kåret til Årets Rekrutteringsbyrå

Dfind er kåret til Årets rekrutteringsbyrå for 2024 på The Hunt, som er Schibsted sin store årlige kåring. Selskapet har som eneste aktør vært nominer…

Ny styreleder i Solakonferansen

Øivind Solberg har overlatt stikka til Andreas Kollbye Aks – som da blir ny styreleder i Stiftelsen Solakonferansen.

Justify lanserer juridisk «fastlege»

– Dette er virkelig en «game-changer». Med vår førstelinjetjeneste ønsker vi å gjøre advokathjelp tilgjengelig for alle, uavhengig av økonomisk status…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner