Ny regiondirektør med hjerte for havnæringene

Hege Solbakken er ny regiondirektør for Experis SørVest. Hun kjenner regionen godt og har lang erfaring innen lederrekruttering og rådgivning i privat sektor. Hun har også tolv år i politikken bak seg. Nå får hun ansvaret for 150 ansatte hos Experis.
15.april 2020 Experis
Hege Solbakken, ny regiondirektør for Experis SørVest

– Vestlandet er en region som er full av muligheter og som står midt i det grønne skiftet, sier Hege Solbakken, ny regiondirektør for Experis SørVest, ifølge en melding fra selskapet.

Solbakken kjenner regionen godt og har lang erfaring innen lederrekruttering og rådgivning i privat sektor. Hun har også tolv år i politikken bak seg. Nå får hun ansvaret for 150 ansatte hos Experis.

– Jeg gleder meg til å sette Experis tydelig på vestlandskartet. Vi har kompetanse som er viktig for regionen. For meg er det meningsfullt å kunne bidra til å løfte frem den kompetansen og få de dyktige kandidatene ut i arbeid, sier Solbakken.

Tar engasjementet videre

Hege Solbakken vokste opp i et gründermiljø i Austevoll i nærheten av Bergen, der havnæringene står sterkt. Lidenskapen for havnæringene har hun tatt med seg i det profesjonelle livet, blant annet i sin rolle som administrerende direktør i Offshore Media Group og leder for Maritimt Forum. Med politisk erfaring fra tre regjeringer har hun også fått mulighet til å dyrke sin interesse for samfunnsspørsmål.

– For å skape verdier og nye arbeidsplasser, er både offentlig og privat sektor avhengig av at vi har den beste kompetansen. Vi har flere tradisjonsrike bransjer på Vestlandet som står midt i en digital omstilling nå, blant annet shipping-, finans- og energisektoren. Det er avgjørende å finne kvalifiserte kandidater som kan lede an og gjøre en forskjell, sier hun.

Kontor med driv

Experis SørVest er en viktig aktør innen konsulent- og rekrutteringstjenester i regionen, og er i sterk vekst. I sin nye rolle skal Solbakken blant annet jobbe for å finne nye forretningsmuligheter og videreutvikle markedsstrategien for regionen, i tillegg til å lede kontoret.

– Jeg gleder meg stort til å bli kjent med de dyktige medarbeiderne våre. Vi i Experis skal tilby Vestlandet ettertraktet kompetanse i en brytningstid, avslutter hun.

Solbakken blir en del av ledergruppen i Experis Norge, og rapporterer til konserndirektør Trygve Solem.

Andre liknende nyheter

Validé spisser seg på helse

Validé har et unikt nettverk av folk og kompetanse for å utvikle nye helseløsninger. Vi setter nå sammen alt vi har for å få fram nye ideer, og etable…

Vitec Plania vant anbud for levering av nytt eiendomssystem

Forusselskapet Vitec Plania har inngått kontrakt med Hovedorganisasjonen KA for levering av nytt eiendomssystem. Systemet skal sikre forvaltning, drif…

Zaptec med rekordresultat i tredje kvartal

Elbilladerselskapet leverer en inntekstvekst på 86 prosent i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i 2022, og passerer i tillegg én milliard…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner