Ny regiondirektør med hjerte for havnæringene

Hege Solbakken er ny regiondirektør for Experis SørVest. Hun kjenner regionen godt og har lang erfaring innen lederrekruttering og rådgivning i privat sektor. Hun har også tolv år i politikken bak seg. Nå får hun ansvaret for 150 ansatte hos Experis.
15.april 2020 Experis
Hege Solbakken, ny regiondirektør for Experis SørVest

– Vestlandet er en region som er full av muligheter og som står midt i det grønne skiftet, sier Hege Solbakken, ny regiondirektør for Experis SørVest, ifølge en melding fra selskapet.

Solbakken kjenner regionen godt og har lang erfaring innen lederrekruttering og rådgivning i privat sektor. Hun har også tolv år i politikken bak seg. Nå får hun ansvaret for 150 ansatte hos Experis.

– Jeg gleder meg til å sette Experis tydelig på vestlandskartet. Vi har kompetanse som er viktig for regionen. For meg er det meningsfullt å kunne bidra til å løfte frem den kompetansen og få de dyktige kandidatene ut i arbeid, sier Solbakken.

Tar engasjementet videre

Hege Solbakken vokste opp i et gründermiljø i Austevoll i nærheten av Bergen, der havnæringene står sterkt. Lidenskapen for havnæringene har hun tatt med seg i det profesjonelle livet, blant annet i sin rolle som administrerende direktør i Offshore Media Group og leder for Maritimt Forum. Med politisk erfaring fra tre regjeringer har hun også fått mulighet til å dyrke sin interesse for samfunnsspørsmål.

– For å skape verdier og nye arbeidsplasser, er både offentlig og privat sektor avhengig av at vi har den beste kompetansen. Vi har flere tradisjonsrike bransjer på Vestlandet som står midt i en digital omstilling nå, blant annet shipping-, finans- og energisektoren. Det er avgjørende å finne kvalifiserte kandidater som kan lede an og gjøre en forskjell, sier hun.

Kontor med driv

Experis SørVest er en viktig aktør innen konsulent- og rekrutteringstjenester i regionen, og er i sterk vekst. I sin nye rolle skal Solbakken blant annet jobbe for å finne nye forretningsmuligheter og videreutvikle markedsstrategien for regionen, i tillegg til å lede kontoret.

– Jeg gleder meg stort til å bli kjent med de dyktige medarbeiderne våre. Vi i Experis skal tilby Vestlandet ettertraktet kompetanse i en brytningstid, avslutter hun.

Solbakken blir en del av ledergruppen i Experis Norge, og rapporterer til konserndirektør Trygve Solem.

Andre liknende nyheter

Tampnet overtar BP-fiber i Mexicogolfen

Tampnet overtar BPs 1200 kilometer lange fibernettverk i Mexicogolfen. Transaksjonen som ble sluttført med BP tirsdag 30. mars, var en betydelig milep…

Hvem fortjener å vinne Reiselivsprisen 2020?

Fylkeskommunens Reiselivspris deles ut til personer, bedrifter eller organisasjoner som har arbeidet for å fremme reiselivet i fylket. 7. april er fri…

Desert Control går på børs

Stavanger-selskapet Desert Control vil hente 150 til 200 millioner for videre satsing, og er klar til kommersiell utrulling av LNC, en flytende leire…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner