Først i Norge med WELL-sertifisering nivå platinum

Smedvigs tidligere hovedkontor, Løkkeveien 103 i Stavanger, har etter rehabilitering oppnådd prestisjefylt WELL Core sertifisering som første i Norge. Det klassiske kontorbygget er fra 1986 og rehabiliteringsprosjektet ble ferdigstilt i år. Platinum er det høyeste nivået et prosjekt kan oppnå i WELL. Kontorlokalene huser i dag Shell som flyttet inn i januar i år.
07.august 2023 Smedvig Eiendom
Fra venstre: WELL Accredited Professional (WELL AP) og bærekraftskonsulent i Veni, Heather Bergsland, Prosjektleder for det nye hovedkontoret i A/S Norske Shell, Sjur Berggraf, CTIO Smedvig Eiendom Rune Augenstein, prosjekteringsleder og VDC-konsulent i Veni, Liv Agathe Backer, Teknisk Sjef i Smedvig Eiendom, Svein Dagfinn Asbjørnsen.

Smedvig Eiendom har mottatt WELL Core sertifisering nivå Platinum for rehabiliteringsprosjektet i Løkkeveien 103 av International WELL Building Institute (IWBI). Den prestisjetunge utmerkelsen ble tildelt gjennom IWBI sin WELL Standard Building (WELL). WELL er den fremste byggestandarden som fokuserer på å forbedre menneskers helse og trivsel gjennom bygningene der vi bor, jobber og lever. Helhetlig tilnærming til menneskelig helse og trivsel. WELL sertifiseringen underbygger Smedvig og Veni sin felles satsning om å bygge for fremtiden.

– Vi tilbringer mer enn 90% av tiden vår i et bygg, og for oss i Smedvig er det viktig at menneskene som oppholder seg i og rundt byggene våre trives og har det bra. Høyere trivsel betyr også at effektiviteten går opp, noe som bidrar til økt verdiskapning hos våre leietakere. Vi er stolte av å være først ute i Norge med WELL Core sertifikat etter oppføring, sier CTIO i Smedvig Eiendom, Rune Augenstein.

Veni har hatt ansvar for WELL-arbeidet og jobbet tett sammen med Smedvig Eiendom, prosjektgruppen og leietaker i sertifiseringsprosessen – i tillegg til BREEAM In-Use der sertifisering er like rundt hjørnet. WELL sertifiserer ikke bare selve bygget og uteområdene, men også tjenestene byggeier leverer som mat- og treningstilbud, drift og vedlikehold, samt ansattgoder for brukerne av bygget for en helhetlig tilnærming.

– Det har vært spennende å lære mer om effekten av godt bygningsdesign og gode tjenester på miljøet, helsen og lykken vår. Kontorlokalet på Løkkeveien 103 er fantastisk! Vi ser gode synergieffekter mellom BREEAM og WELL, og er ekstra stolt over å oppnå høyeste klassifiseringsnivå på et rehabiliteringsprosjekt, sier WELL AP i Veni, Heather Bergsland. Samtidig kommer hun med en oppfordring til bransjen i Norge:

– Vi håper lokale fagpersoner ønsker å utdanne seg som «Performance Testing Agents» for å bygge kapasitet til WELL revisjoner her i Norge.

– Vi er inspirert av Smedvigs dedikasjon til å oppnå WELL Core sertifisering ved Løkkeveien 103 etter et rehabiliteringsprosjekt, sier Ann Marie Aguilar, Senior Vice President, EMEA, ved International WELL Building Institute.

– Ikke bare er Løkkeveien 103 det første prosjektet i Norge som oppnår WELL Core sertifisering på Platinum nivå, Smedvig har også vist at det er oppnåelig for alle bygningstyper å prioritere folks helse og velvære.

– Vi heier på dokumenterte kvaliteter og gratulerer Løkkeveien 103 med sertifiseringen. Den viser at de er ambisiøse og dokumenterer bredden av tiltakene de har gjennomført, sier Katharina Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse.

– Vår overordnede målsetning var å utkonkurrere hjemmekontoret. Vi ville at ansatte selv ønsket å dra på kontoret istedenfor å jobbe hjemmefra. Vi har holdt til her i et halvt år nå og ser en meget høy grad av tilstedeværelse. Daglig bruk ligger på hele 70-80 prosent. For oss er dette et konkret bevis på at bygget fungerer og at ansatte trives. Det fysiske miljøet her har positiv effekt på samhandling og den menneskelige kontakten. De åpne lokalene gjør at vi ser mer av hverandre og har tettere kontakt. Akustikken er også tilrettelagt slik at det er behagelig å være her, men i all hovedsak er det helheten som fungerer for oss. Vi stortrives her, sier Sjur Berggraf, Norske Shells prosjektleder for det nye hovedkontoret.

Tidligere i år oppnådde Smedvigs klyngefellesskap Site 4016 i Stavanger WELL Core pre-sertifisering på Platinum nivå for prosjekteringsfasen av ARK-bygget.

 

Om WELL Building Standard

Skapt gjennom syv år med grundig forskning og utvikling i samarbeid med ledende leger, forskere og bransjeprofesjonelle, er WELL Building Standard et internasjonalt sertifiseringssystem som kombinerer beste praksis innen design og konstruksjon med vitenskapelig forskning. Rehabiliteringsprosjektet i Løkkeveien 103 oppnådde utmerkelsen basert på til kategorier av bygningsytelse: Luft, Vann, Lys, Ernæring, Bevegelse, Termisk komfort, Akustikk, Materialer, Mental helse, Samfunn og nærmiljø – og oppnådde med dette rangering på Platinum-nivå. For å bli tildelt WELL-sertifisering av IWBI, gjennomgikk rehabiliteringsprosjektet i Løkkeveien 103 grundige tester og dokumentasjonsevaluering utført av tredjeparts sertifiseringsorganer, for å sikre at prosjektet oppfylte alle kravene til WELL Core sertifisering på platinum-nivå.

Andre liknende nyheter

En av landets største: – Stor milepæl

Her blir en av landets største ladestasjoner åpnet av ordføreren i Sandnes. På anlegget kan seks store kjøretøy lade samtidig.

Utslippsmål for 2030 avgjøres i år

Årets statusrapport viser at målet om 50 prosent utslippsreduksjoner i 2030 fortsatt er innenfor rekkevidde.

VB starter satsingen på bærekraft for fullt

Ett år etter at rundt 50 rørleggerbedrifter valgte å etablere Norges første landsdekkende rørleggerkonsern, tar VB Gruppen fatt på nye krav og forvent…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner