Valinor på eiersiden i Blueday Technology

Valinor AS gikk nylig inn på eiersiden i Blueday Technology som største aksjonær gjennom en rettet emisjon. Lyse Vekst AS som gikk inn på eiersiden i desember 2020, deltok også sammen med eksisterende aksjonærer i denne emisjonen.
21.april 2022 Blueday Technology
Blueday Technology har en ledende posisjon innen landstrømsystemer og går nå internasjonalt.

Blueday Technology AS, et teknologiselskap med hovedkontor på Forus i Sandnes, har sin kjernevirksomhet innenfor elektrifisering av industrien. Selskapet leverer produkter og løsninger for å nå både klimamål og samtidig skape grønn industri. Selskapet har de siste årene vært gjennom en restrukturering når det gjelder produkter og løsninger, noe som er krevende ikke bare når det gjelder det kapitalmessige, men og samtidig å hensynta en internasjonal pandemi.

– Valinor ser på Blueday Technology som et veldig spennende selskap innenfor smart energistyring, høyeffekt ladesystemer, samt elektrifisering av havneområder som og inkluderer landstrømsanlegg, sier Jarle Veshovde, investeringsdirektør for Valinor Energy.

– Selskapet har tatt en ledende markedsposisjon innenfor landstrømsystemer, og vi ser frem til sammen med selskapet og de andre eierne, å videreutvikle denne posisjonen samt innta nye markeder både nasjonalt og internasjonalt, sier Veshovde.

– Valinor legger stor vekt på at alle investeringer skal være fremtidsrettet, bærekraftige og lønnsomme. Forretningssegmentet til Blueday Technology passer veldig godt inn i vår selskapsportefølje, og vi ser mulige synergier med flere av de selskapene vi allerede har investert i, avslutter Veshovde.

Administrerende direktør i Blueday Technology, Hans Petter Heggebø, er meget fornøyd med Valinor sin inntreden i selskapet.

– Skal vi kunne nå våre ambisjoner rundt et klimamål kan en ikke ha et mål å øke det elektriske forbruket, snarere tvert imot. Det finnes ikke en mere miljøvennlig løsning enn den kilowatt-timen du ikke bruker. Ved å kombinere digitalisering sammen med elektrifisering får vi dette til. Stadig flere kunder, leverandører og premissgivere er opptatt av klimafotavtrykk, bærekraft og lokal forurensning. Valinor sin inntreden på eiersiden vil styrke selskapet og bidra til videreføring av flere spennende satsinger innenfor vår kjernevirksomhet, uttaler Heggebø.

– Landstrømsystemer som er en gren i selskapets produktportefølje, har nå en solid installert base langs hele kysten i Norge og vi er i en ledende posisjon. Denne kunnskapen og erfaringen vil vi nå ta videre internasjonalt da dette markedet begynner å modnes og ser at Valinor kan bidra med deres internasjonale erfaring å angripe og vinne markedsposisjoner, forsetter Heggebø.

– Blueday Technology leverer energiløsninger innenfor en rekke industrier som maritim, forsvaret, oppdrett og havnevirksomhet, sammen med Valior på laget ser vi frem til å skape en fremtidsrettet grønn industri avslutter Heggebø.

Andre liknende nyheter

Abacus IT fikk gjev pris under Visma Allstars

Abacus IT vant prisen «Årets Partner Business NXT 2023» i forbindelse med Visma Allstars-arrangementet nå i februar.

ABB og Lnett signerer ny rammeavtale

ABB signerer ny rammeavtale med Lnett for å utvide og forsterke strømnettet i Rogaland. Avtalen omfatter elektriske distribusjonsløsninger til infrast…

Proplan kåret til årets Payroll Partner igjen

Proplan AS er kåret til årets Payroll Partner for andre år på rad av Visma. Prisutdelingen fant sted 8. februar.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner