Skal levere til Domkirken

Stavanger Domkirke er under oppussing og FLOW Klima Sør-Vest AS har fått ventilasjonsjobben på den staslige katedralen i Stavanger sentrum.
24.oktober 2022 FLOW Klima Sør-Vest AS
Bildet viser fra venstre: Steinar Gilja Håland og Nihat Yildiz fra FLOW Klima Sør

– Da Stavanger kommune utlyste denne jobben bestemte jeg meg umiddelbart for at dette er jobben for oss, rett og slett en unik mulighet, sier Steinar Gilja Håland, prosjektleder i FLOW Klima Sør-Vest.

Katedralen har stått symbolsk i Stavanger sentrum siden 1100-tallet, som gjør den til Norges eldste stående domkirke, og samtidig den domkirken som har beholdt mest av sitt middelalderske uttrykk. Nå er arbeidet i gang med å utbedre kirkens tilstand, men samtidig beholde det originale preget. FLOW Klima Sør-Vest vant jobben sensommeren 2021, men går først nå i gang med første del av ventilasjonsarbeidet. Ventilasjonsjobben er relativt liten, men skal gå over lengre tid for å tilpasses restaureringens fremdriftsplan og koordinering med andre fag. Denne type arbeid tar gjerne litt tid da alt må planlegges nøye for å bevare kirkens originale stand etter beste evne. Steinar Gilja Håland forteller at han har deltatt i flere restaurasjoner av bygg som er fredet, men aldri noe som dette.

– Vår erfaring og kompetanse gjorde at FLOW Klima Sør-Vest skåret høyt på kvalitet, som var en viktig vekting for Stavanger Kommune i valg av ventilasjonsentreprenør. Det er en ære å få delta i oppussingen av slik en nasjonalskatt, og en unik mulighet til å sette ett lite avtrykk på Norges eldste domkirke, avslutter Steinar Gilja Håland.

Andre liknende nyheter

Ambio øker satsingen på logistikk

Ambio Logistics heter det nye selskapet som skal tilby prosjektledelse innen logistikkoperasjoner og rådgivning i forbindelse med digitalisering av lo…

Altibox bransjevinner i Norsk Kundebarometer

Altibox er bredbånds- og tv-leverandøren med høyest kundetilfredshet i Norge.

Veritakst inngår nytt samarbeid

Veritakst i Stavanger har inngått et samarbeid med Vestfold og Telemark Prosjektutvikling (VTP) for å styrke kompetansen på energimerking, rådgivning…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner