Zaptec med rekordresultat i tredje kvartal

Elbilladerselskapet leverer en inntekstvekst på 86 prosent i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i 2022, og passerer i tillegg én milliard kroner i omsetning hittil i år. Kvartalet er det beste noensinne og markerer en imponerende vekst for selskapet.
21.november 2023 Zaptec
Fungerende CEO og CFO i Zaptec, Kurt Østrem.

– Vi er svært fornøyde med å oppnå disse resultatene i dagens marked, sier fungerende CEO og CFO i Zaptec, Kurt Østrem:

– Veksten vi har oppnådd reflekterer våre dedikerte ansatte og vår evne til å tilpasse oss et midlertidig utfordrende marked med lavt nybilsalg. Jeg forventer at utflatingen vi nå ser i elbilsalget er midlertidig, og vi er godt forberedt på det kommende året. Elbilsalg er en megatrend som ikke kan snus, ifølge konsernsjefen.

– Vi fokuserer på å levere kvalitetsprodukter, og vi fortsetter med grundige produkttester som et bevis på at sikkerhet er i høysetet i Zaptec. Vi imøtekommer et midlertidig utfordrende marked med å ha et fleksibelt produksjonsvolum, sterk likviditet, og en tydelig kostnadskontroll. Med dette er vi rigget for videre vekst i et marked med en megatrend som har kommet for å bli. Ordregangen i kvartalet var på 326 millioner kroner, som er 37 prosent høyere enn i samme periode året før.

Selskapet har også en ordrereserve på 483 millioner kroner, samtidig som produksjonen har blitt trappet opp. Zaptec leverte rekordhøy kvartalsvis EBITDA på 53 millioner kroner, en økning på 253% sammenlignet med tredje kvartal 2022.

Andre liknende nyheter

Har flyttet til K8

Advokatfirmaet Thommessen har flyttet inn i K8-bygget i sentrum.

En av landets største: – Stor milepæl

Her blir en av landets største ladestasjoner åpnet av ordføreren i Sandnes. På anlegget kan seks store kjøretøy lade samtidig.

Utslippsmål for 2030 avgjøres i år

Årets statusrapport viser at målet om 50 prosent utslippsreduksjoner i 2030 fortsatt er innenfor rekkevidde.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner