03.mar

Treffpunkt Sandnes: Klima, miljø og sirkulær økonomi

En klimavennlig og bærekraftig by, oppleves som en attraktiv by som ivaretar innbyggerne så vel som miljøet. På frokostmøtet Treffpunkt Sandnes denne tirsdagen svarer vi på hva kommunen, banken og næringslivet setter av klimakrav, og hva det betyr for deg og din bedrift.

Konkrete initiativ, sirkulær økonomi og tett samarbeid mellom næring og kommune, må til for å nå klimamålene Norge har satt seg. Hvilke prosjekter har Sandnes kommune satt i gang? Hva kan vi lære av de høye ambisjonene Stavanger kommune har satt?

Hva betyr det for næringslivet når kommunene lager en klimaplan? Hvilke konsekvenser eller muligheter vil komme? Hva gjør byggenæringen for å skape energieffektivitet, fossilfrie byggeplasser, avfallsfrie byggeplasser, resirkulering av bygningsmateriell? Kan man tjene gode penger med krav om bærekraft? Administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening, Jon Sandnes, gir deg svaret på tiltak som fungerer. Du vil også få høre om pilotprosjekter i kommunen, og hva Sandnes Sparebank gjør for å sikre bærekraftig business.

Kom på frokostmøte for å få svar på hva klimakrav betyr for næringslivet og hvilke forretningsmuligheter det kan gi. Møtet starter med deilig frokost og kaffe i god atmosfære og gode muligheter for nettverksbygging.

 

Velkommen.

Treffpunkt Sandnes er et samarbeid med Sandnes Sparebank. 

 

For mer informasjon vennligst kontakt Silje Finnskog Jensen.

>> No shows vil bli fakturert dersom avbestilling ikke er gjort innen 48 timer før møtestart.

 

Program

08.00 Kaffe, frokost og registrering.

08.30 Velkommen, ved Dag Halvorsen, leder for ressursgruppen Sandnes.

08.40 Energieffektivitet og avfallsfrie byggeplasser, ved Jon Sandnes, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening.

09.10 Hvordan skal Stavanger kommune nå klimamålene? ved Jane N. Aalhus, miljøvernsjef i Stavanger kommune.

09.30 Nye Ruten med bærekraftige løsninger, ved Arne Jørgensen, prosjektleder i Sandnes kommune.

09.40 Bærekraftig innovasjon, muligheter og begrensninger, ved Egil Lillebø, konsernleder, Skjæveland.

09.50 Hvorfor jobber Sandnes Sparebank strategisk med bærekraft, og hvordan påvirker dette kundene våre? ved Tove Linn Bjørnå, leder for bærekraft og virksomhetsstyring i Sandnes Sparebank.

10.10 Q&A og mulighet for nettverksbygging, popkorn og is.

10.30 Takk for i dag.

Foredragsholdere

Jane N. Aalhus

Jane N. Aalhus jobber som miljøvernsjef i Stavanger kommune. De viktigste målene for Stavanger er å redusere klimagassutslippene med 80 prosent innen 2030, sammenlignet med 2015, og være en fossilfri kommune innen 2040. Hun har erfaring med fornybar energi og forretningsutvikling i Equinor, samt fra IVAR.

Egil Lillebø

Egil Lillebø er konsernleder i Skjæveland, og blant eierne i gruppen. Skjæveland Gruppen består av Skjæveland Cementstøperi AS, Multiblokk AS og Storm Aqua AS. Det siste ti-året har Skjæveland Gruppen arbeidet med offentlige forsknings- og utviklingskontrakter (OFU) og er industripartner i Klima 2050.

Arne Jørgensen

Arne Jørgensen er siviløkonom og jobber som prosjektleder for Nye Ruten i Sandnes kommune, og er tidligere prosjektøkonom og rådgiver. Kommunen er opptatt av å bevare grønne områder for bla.a å øke attraktiviteten til byen, samt gode, robuste og langsiktige planer ved utbygging og oppgradering av infrastruktur. 

Presentasjoner

Energieffektivitet og avfallsfrie byggeplasser, Jon Sandnes

2020 03 03 Jon Sandnes.pptx

Stavanger - Klima- og miljøplan med høye ambisjoner, Jane Aalhus

Klima- og miljøplan Stavanger 03.03.20.pptx

Ruten byrom, bærekraftige løsninger, Arne Jørgensen

Nye Ruten med bærekraftige løsninger 03032020.pptx

Bærekraftig innovasjon Egil Lillebø, Egil Lillebø

2020-03-03 Næringsf Egil v2.pptx

Bærekraft i Sandnes Sparebank, Tove Linn Bjørnå

Bærekraft i Sandnes Sparebank.pptx

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner