Bedre samarbeid er nøkkelen
Anette Sigmundstad er lufthavndirektør ved Stavanger lufthavn, Sola

Bedre samarbeid er nøkkelen

Bedre samarbeid er nøkkelen til målet om godt og helårlig reisetilbud fra Stavanger lufthavn lufthavn for regionens næringsliv. Det mener lufthavndirektør ved Stavanger lufthavn, Sola, Anette Sigmundstad.
12.desember 2023 Av Ståle Frafjord

Samtidig med at årets undersøkelse om forretningsreiser til og fra Stavanger Lufthavn legges frem, oppfordrer Sigmunstad et samlet næringsliv til å våkne og bidra i en ny satsing.

Avinor forventer at forretningstrafikken ved lufthavnen vil øke videre neste år både blant små og store foretak. Av totaltrafikken på Sola for årets første ti måneder utgjør forretningstrafikken om lag 37 prosent, der flere reiser på utland enn innland.

Samtidig avdekker årets undersøkelse – som Avinor foretar  i samarbeid med Næringsforeningen – flere interessante trekk. Et av dem er at München står frem som den mest foretrukne nye destinasjonen for næringslivet i regionen, foran Brussel.

Undersøkelsen viser også at næringslivet reiser til mer spredte destinasjoner internasjonalt, og at destinasjoner som Amsterdam, København og London trender noe ned. Det gjør også Oslo som HUB, noe som forstås ut i fra rutenettverket interkontinentalt.

 

Viktig input
– Forretningsreiseundersøkelsen er viktig for oss å kunne «kjenne på pulsen» hva regionen trenger. Den er en viktig input i vårt arbeid med flyselskapene. Undersøkelsen brukes konkret som et av flere grunnlag i møte med flyselskapene, sier Anette Sigmundstad, lufthavndirektør ved Stavanger lufthavn, Sola.

Sigmundstad understreker at det er flere elementer som er med på å sikre at regionen har den mobiliteten den trenger for å være attraktiv.
– Det å utvide sesong til å også være et attraktivt reisemål for turister på vinter, ser vi blir mer og mer viktig for hele næringslivet. Det er en forutsetningene for å holde liv i viktige ruter – og få etablert nye destinasjoner som er etterspurt.  Økt kapasitetsutnyttelse og produktivitet gjennom økt besøk utenom sommersesongen bidrar til en mer bærekraftig, attraktiv og lønnsom næring. Reiselivet er ferskvarenæring som er avhengig av forutsigbar tilgjengelighet til markedene. Tilgjengelighet i form av direkte flyruter gjør Vestlandet aktuell og i stand til å konkurrere om i internasjonale målgrupper, sier Sigmundstad.

 

Samarbeid
Derfor jobber Avinor også tett sammen med blant annet Fjord Norge for å få til et storskala samarbeid med et bredt næringsliv for å utjevne sesongvariasjoner på Vestlandet. 

– Målet er å skape ringvirkninger, gjennom å vise verden vinteren på Vestlandet. Det bidrar til økt verdiskaping, sysselsetting og til å utvikle pulserende lokalsamfunn i hele landsdelen. Samlet vil dette gi regionen et sterkere omdømme. Vi har kalt satsningen WIN 2023-2028 – og her må et samlet næringsliv våkne og bidra, sier Sigmundstad.  

Hun mener samarbeid som er nøkkelen til målet.

– Får vi til en ny vintersuksess på Vestlandet vil det gi ringvirkninger for et bredt næringsliv og gi grunnlag for en enda bedre mobilitet. 

 

Flypriser
Et annet funn i årets undersøkelse er behovet for flere avganger både til Aberdeen, Esbjerg, Copenhagen, Amsterdam, Sandefjord, Paris, Krakow, Frankfurt, Trondheim og London, samt en senere kveldsrotasjon mellom Oslo og Stavanger. Det er likevel mange som har deltatt i undersøkelsen som ikke er interessert i noen av de foreslåtte nye forretningsrutene

Et annet trekk ved årets undersøkelse er at høyere flybillettpriser også er blitt et tema for forretningsreiser. Flybillettprisene har steget det siste året både på Sola, i Norge og i hele Europa. Undersøkelsen viser at billettprisene er en større hindring for forretningsreiser enn andre faktorer som krig, uro og reisepolicy. Korona er nå helt fraværende som utfordring for forretningsreiser.

Andre liknende nyheter

Powerpoint-kongens tre beste tips

En Powerpoint-presentasjon skal vekke følelser hos mottakeren. Som en konsert eller en god historie, sier Are Sleveland.

Kronikk: Ikke vær så sur da, har du 'mannsen' eller?

Emosjonelle menn og avbalanserte damer. Lavtlønnede menn med høy sykemeldingsprosent og topplederkvinner med millionlønner. Hvorfor skurrer det? Fordi…

Lederskolen: Tips til bedre samarbeid

Visste du at det bare er 25 prosent av alle team er effektive? – Nesten alle jobber krever at vi jobber i team, men ingen har opplæring på det.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner