– Betyr mye for Rogaland
Kari Nessa Nordtun og Andreas Bjelland Eriksen ble i dag utnevnt til statsråder.

– Betyr mye for Rogaland

– Det betyr mye for Rogaland at vi nå får to nye statsråder fra Stavanger – og at Rogaland dermed har gått fra null til tre statsråder på under tre måneder, sier Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen.
16.oktober 2023 Egil Hollund

Kari Nessa Nordtun ble i dag utnevnt til ny kunnskapsminister og Andreas Bjelland Eriksen ble samtidig utnevnt til klima- og miljøminister. I begynnelsen av august ble Geir Pollestad utnevnt til landbruks- og matminister. Så fra en regjering med null statsråder fra Rogaland, og som nesten har vært kjemisk fri fra personer fra energifylket i hele regjeringsapparatet – har vi nå altså hele tre statsråder.
– Jeg vil gratulere Kari Nessa Nordtun og Andreas Bjelland Eriksen med jobben. De er begge dyktige politikere som nå er vist fortjent tillit fra Jonas Gahr Støre, sier Minge.
Når Minge skal begrunne hvorfor han mener det er viktig hvor statsrådene kommer fra, sier han følgende:
– Alle fylker og regioner i Norge jobber for å få nasjonal innflytelse. Når kaken skal fordeles påvirker argumenter, kunnskap og fakta prosessene. Konkurransen er stor, enten det handler om infrastrukturprosjekter, lokalisering av statlige arbeidsplasser eller rammebetingelser for næringslivet. Selv om ministrene jobber for hele landet, betyr det litt for deres faktagrunnlag og kunnskapsbase hvor de kommer fra. Det har også noe å si at de har et nettverk i vår region, noe som igjen betyr at det er lettere for oss å nå gjennom med våre argumenter og vår kunnskap, sier Minge.
Han legger til:
– De som hevder at det ikke har noe å si hvor regjeringens medlemmer kommer fra, har ofte én ting felles: De har aldri jobbet med denne problemstillingen selv! Spør du lokale politikere, statsråder, interesseorganisasjoner, institusjoner og andre i den regionale allmenningen som har erfaring med dette – vet de at det er av betydning. Ville Ryfast stått ferdig uten Magnhild-Meltveit Kleppa, Nysnø etablert på Holmen uten Iselin Nybø eller det nye sykehuset på Ullandhaug åpenbart seg uten Bent Høie? Hva har folk som Gunnar Berge og Arne Rettedal betydd for utviklingen og rammebetingelsene for Energihovedstaden, spør Minge retorisk.

Andre liknende nyheter

Powerpoint-kongens tre beste tips

En Powerpoint-presentasjon skal vekke følelser hos mottakeren. Som en konsert eller en god historie, sier Are Sleveland.

Kronikk: Ikke vær så sur da, har du 'mannsen' eller?

Emosjonelle menn og avbalanserte damer. Lavtlønnede menn med høy sykemeldingsprosent og topplederkvinner med millionlønner. Hvorfor skurrer det? Fordi…

Lederskolen: Tips til bedre samarbeid

Visste du at det bare er 25 prosent av alle team er effektive? – Nesten alle jobber krever at vi jobber i team, men ingen har opplæring på det.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner