Finalist I: Vokser på det grønne skiftet
Easee utvikler og produserer konkurransedyktige elbilladere i lekkert design.

Finalist I: Vokser på det grønne skiftet

Easee er den første av fem finalister til Årets Bedrift 2022. Selskapet er en av de fremste eksponentene for et sterkt økende antall bedrifter som nå leder an i den bærekraftige omstillingen.
10.oktober 2022 Tekst: Frode Berge

Torsdag 17. november skjer det igjen. Et festpyntet Atlantic Hotell vil danne rammen for et av høstens absolutte høydepunkter: Kåringen av Årets bedrift 2022! Vi vil gi en nærmere presentasjon av årets fem finalister den kommende uken. Easee er altså første finalist ut.

Vil du bli med på Årets Bedrift-arrangementet? Meld deg og bedriften på i dag! Det er også mulig å reservere hele bord for deg og din bedrift.

Selskapet vokser med rakettfart, og der er ingen stor bombe at «unggutten» har kvalifisert seg for finalen i Årets bedrift for andre året på rad. Daglig leder Jonas Helmikstøl er stolt av at Easee også i år deltar i finaleheatet for Årets bedrift.

Daglig leder Jonas Helmikstøl og Easee er, i en "alder" av knapt fem år, finalist i Årets bedrift for andre gang. En sterk prestasjon! ​

– Kan du fortelle litt om selskapets historie og høydepunkter?

– Easee ble opprettet av tre gründere i januar 2018. Selskapet startet med en ide om å utvikle verdens smarteste elbillader, og fortsetter med å utvikle fremtidsrettede tjenester innenfor lade- og strømstyringsteknologi. På fire år har vi gått fra tre til over 500 ansatte, og har kontorer i UK, Nederland og Tyskland. Vi utvikler, designer og produserer våre produkter i Norge, og eksporterer per dags dato til 17 land.  

– Hva kan du si om selskapets visjon?

– Forme fremtidens strømnett og fremtidens bedriftskultur. Vårt langsiktige mål er fem millioner installerte enheter innen 2025. Vi forventer å oppnå store markedsposisjoner i Europa og resten av verden. I Easee skal vi være anerkjent som verdensledende innen lade- og strømstyringsteknologi.

–Hvorfor tror dere at Easee har blitt nominert?

– Det er selvsagt stas, og ikke minst en ære å bli nominert til årets bedrift 2022, spesielt med tanke på at vi er så ungt selskap. Vi velger å tro at det er en kombinasjon av et innovativt og smart produkt, og på grunn av kulturen og verdiene i selskapet. Vi setter de ansatte først, vi tør å være lekne, ha det gøy på jobb, og har en litt annerledes måte å kommunisere med kundene og partnerne våre på. Vi praktiserer våre verdier i arbeidshverdagen, og ut mot våre kunder, hvor ydmykhet, ærlighet og kjærlighet får plass. Vi har heller ingen skrupler med tanke på produktene vi har utviklet. En elbillader som er liten, smart og full av kraft.

–Hva regner dere for å være bedriftens fremste konkurransefortrinn?

– Det er menneskene i Easee som er vår største ressurs, samt en organisasjon som har kulturen og verdiene i høysetet. Easee er en plass der folka blir satt først. Det er mange selskaper som sier dette, men ikke så mange som praktiserer det. Det er menneskene, de ansatte, samarbeidspartnere, som er gullet, og som har skapt den raske veksten og suksesshistorien. Med det menes at vi har fokus på å utvikle en fremtidsrettet og skalerbar teknologi, som er tuftet på det hårete målet om å endre verden, for å gi folk et bedre liv gjennom produktene våre. Ingenting leveres halvveis som kan gå på kompromiss med kundeopplevelse og kvalitet. I selskapet har vi en enkel, men utrolig viktig formel på suksess: Happy People – Happy products – Happy customers & planet.

– Hvilke mål og ambisjoner har dere for årene fremover?

– Ambisjonen er å bli et av de største selskapene innen grønn teknologi i Europa innen 2026, og et av de største i verden innen 2031. Lading av elbil og andre transportmidler vil være en del av dette, men også strømstyringsteknologi. I fremtiden vil vi tilby mer enn kun ladeprodukter. Vi tenker også å komme inn i huset, og tilby tjenester som utnytter og optimaliserer strømmen vår bedre enn slik det gjøres i dag. Det er store ting på gang!

Easee
Årstall for etablering: 2018.
Lokalisering av hovedkontor: Sandnes, snart Stavanger.
Forretningsområde: Smart strømstyring, elektronikk.
Antall ansatte: Cirka 500.
Omsetning (2021): 1,4 milliarder kroner.
Driftsresultat (2021): 500 millioner kroner.

Andre liknende nyheter

Lederskolen: Tips til bedre samarbeid

Visste du at det bare er 25 prosent av alle team er effektive? – Nesten alle jobber krever at vi jobber i team, men ingen har opplæring på det.

Kronikk: Hva betyr geopolitikken for næringslivet?

Når vi går inn i mer usikre tider, blir det viktigere også for næringslivet å engasjere seg i utenrikspolitiske spørsmål.

To nye i styret til Næringsforeningen

Dette er det nye styret i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner