Fullspekket på Norges største energimesse
Prosjektleder for OTD Energy, Alexandra Makrygiannis, avbildet under årets energimesse. Foto: Mango AS – Mange Gode Opplevelser

Fullspekket på Norges største energimesse

OTD Energy er Norges største samlingsplass for leverandørindustrien. I år lusket folk i buskene utenfor lokalet for å få med seg programmet.
20.oktober 2023 Julia Sandstø

Messen OTD Energy avholdes annethvert år i Stavanger. Årets messe åpnet tirsdag 17. oktober og varer ut onsdag og torsdag.

– Det var kult å se at alle stolene var fylt, og at folk sto ute og lusket bak buskene for å se inn. Det var kjempegøy å se at folk var så interessert, sier prosjektleder for OTD, Alexandra Makrygiannis.

Makrygiannis tok over prosjektlederrollen fire måneder tilbake. På tross av sin brede erfaring, er hun kun 34 år.

– Det er veldig gøy å få tilliten til noe så stort som OTD Energy. Det har vært mye jobb, men resultatet ble helt utrolig. Jeg føler meg heldig som får lov til må være med på dette, sier Makrygiannis.

 

Økende representasjon av fornybar energi
Besøkstallene til OTD viste mellom 10.000 og 12.000 besøkende begge dagene. Energimessen foregår i tre haller. I to av hallene var det fokus på olje og gass, mens den tredje besto av fornybar energi og havvind.

– Hovedsakelig er det olje og gass som er fokuset. Jeg vil tippe at 75 prosent av representasjonen utgjør olje og gass og 25 prosent er fra fornybar energi. Men det er absolutt en økende andel av sistnevnte for hvert år vi arrangerer OTD, sier Makrygiannis.

Hun peker på at det er leverandørene som er ryggraden til energi-Norge.

– Vi ser at leverandørene snur seg mot fornybar energi, men de skal jo tjene penger. Hvis de kun hadde rettet seg mot fornybart, hadde det ikke vært levedyktig akkurat nå. Vi ser at bransjen må prøve seg litt frem, sier Makrygiannis.

 

Ikke bare bedrifter som står på stand og ser fine ut
Makrygiannis viser til NPF EnergyHub som et av de største høydepunktene på energimessen.

– Det er en slags B2B speed-dating mellom operatører og leverandører. Det var veldig gøy å se at de store aktørene stilte med de rette folkene, slik at det ble genuine og gode møter for begge parter, forteller Makrygiannis.

Da hun startet i jobben som prosjektleder for OTD for fire måneder siden, var hun ikke klar over hvor mye business som springer ut av energimessen.

– Det er ikke bare bedrifter som står på stand og ser fine ut. Folk kommer bort til leverandørene og det genererer business. Mange av leverandørene inngikk enten avtaler der og da, eller avtalte videre kommunikasjon med potensielle kunder, sier Makrygiannis.

Prosjektlederen avslutter med å gi ekstra honnør til Stavanger Forum som har vært en essensiell logistikkpartner i forkant av årets OTD Energy.

Andre liknende nyheter

Powerpoint-kongens tre beste tips

En Powerpoint-presentasjon skal vekke følelser hos mottakeren. Som en konsert eller en god historie, sier Are Sleveland.

Kronikk: Ikke vær så sur da, har du 'mannsen' eller?

Emosjonelle menn og avbalanserte damer. Lavtlønnede menn med høy sykemeldingsprosent og topplederkvinner med millionlønner. Hvorfor skurrer det? Fordi…

Lederskolen: Tips til bedre samarbeid

Visste du at det bare er 25 prosent av alle team er effektive? – Nesten alle jobber krever at vi jobber i team, men ingen har opplæring på det.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner