Lokaleid logistikkleverandør i en brytningstid
Cathrine Ogne er daglig leder for den lokalt eide familiebedriften Logi Trans. Transport- og logistikkbedriften er del av en stadig sterkere maritim- og offshorerettet næringsklynge i Risavika. I fjor flyttet bedriften fra sørsiden til nordsiden av Risavika, og holder nå til i Plattformvegen i Tananger. Foto: Markus Johansson/Bitmap

Lokaleid logistikkleverandør i en brytningstid

Flyttesjau. Pandemi. Usikkerhet i oljenæringen. Utfordringene har kommet tett for Logi Trans det siste året. Likevel er optimismen stor og ambisjonene høye.
26.august 2021 Av Frode Berge

LOGI TRANS AS
Etablert: 1994
Daglig leder: Cathrine Ogne
Antall ansatte: 64
Omsetning i 2021 (stipulert): 300 millioner kroner
Hovedkontor: Risavika (Tananger)
Internett: logitrans.no
Rogaland, Norge og resten av verden står fortsatt med begge beina plantet i pandemien. I løpet av det siste halvannet året har de fleste av oss for alvor fått opp øynene for verdien av den jobben som sykepleiere, leger og renholdere
gjør. Disse yrkesgruppene har jevnlig fått sin velfortjente applaus.

Alle som bidrar til å frakte mat, medisiner og utstyr via land, luft og sjø havner imidlertid ofte litt under radaren. Også disse fortjener noen klappsalver, og her i regionen har vi bygget opp en sterk logistikklynge. Logi Trans framstår som en flott ambassadør for denne.

 

Lokal familiebedrift

Cathrine Ogne er en del av familien som etablerte Logi Trans i 1994. Dette har vært arbeidsplassen hennes siden 2004 og fra 2011 har hun hatt rollen som daglig leder. I tillegg er hun mangeårig leder og medlem av både styret i NHO Logistikk og Transport (Rogaland), og i Næringsforeningens ressursgruppe for Risavika.

Logi Trans har hatt en jevn, organisk, vekst siden etableringen, og vil i 2021 omsette for rundt 300 millioner kroner.
Hovedkontoret ligger i Risavika, og bedriften har i tillegg fysisk tilstedeværelse i Bergen og Larvik, samt i Danmark og Nederland. Transport- og logistikkoppdrag for olje- og gassnæringen utgjør den klart største delen av omsetningen, men alt fra mat og andre detaljvarer, til katter og korn blir befordret via Logi Trans.

– Som de fleste andre hadde vi et krevende år i 2020. I inneværende år ser det imidlertid ut til at vi når budsjettet, og vi er optimistiske med tanke på framtiden, sier Cathrine Ogne.

Optimismen har rotfeste i en ambisiøs visjon for selskapet.

– Vi ønsker å være den foretrukne speditøren i markedet. Kundene skal bruke oss fordi de vil, ikke fordi de må. Vi har ambisjoner om å overgå våre egne, og kundens forventninger. Vi har hele tiden fokus på de fire kjerneverdiene våre: Holdning. Pålitelighet. Respekt. Kompetanse. Både visjonen og kjerneverdiene er solid forankret blant de ansatte.

Logi Trans tilbyr alle former for spedisjon, og er en totalleverandør av transportløsninger.

– I tillegg har vi stort fokus på å være tilgjengelige, ekspeditte og tett på kundene, forteller Ogne.

 


Foto: Lars Idar Waage

Sterk bedriftskultur

Sterkt kundefokus og høyt servicenivå forutsetter kompetente og motiverte medarbeidere.

– Jeg er stolt av arbeidsmiljøet og bedriftskulturen her i Logi Trans. Mottoet vår er at «alle skal ha det gøy på jobb». Vi
er en ganske oversiktlig organisasjon, og vi oppmuntrer til samarbeid på kryss og tvers, framfor intern konkurranse. For å få til dette må vi bygge sterke sosiale fellesskap. Vi legger til rette for et sikkert, sunt og trivelig arbeidssted. Blant annet oppmuntrer vi til trening i arbeidstiden, tilbyr gode fasiliteter til dem som sykler, løper eller går til jobb, samt andre sosiale aktiviteter.

Totalscoren på de årlige medarbeider- undersøkelsene er høy, og vitner om en arbeidsplass der folk trives og er stolte av bedriften sin.
Hvis vi hadde spurt et tilfeldig utvalg av de ansatte i Logi Trans om hva de synes om deg som sjef, hvordan tror du tilbakemeldingene ville blitt?

– Et vanskelig spørsmål, men jeg håper i alle fall at medarbeiderne mine opplever meg som rettferdig. At jeg er en leder som viser tillit, delegerer og gir den enkelte rom for utvikling. Jeg håper også at de ansatte har en leder som lytter, involverer og stiller krav, sier Ogne.

 

Kjønnsbalanse i endring

Transport- og logistikkbransjen har tradisjonelt vært mannsdominert på alle nivåer. I Logi Trans er dere ganske motstrøms i den forstand at både den daglige lederen og økonomisjefen er kvinne. Hvordan opplever du å være kvinnelig leder i en bransje der gutta fortsatt er i klart flertall?

– For meg har dette aldri vært noe problem, men jeg har definitivt vært i undertall som kvinne i veldig mange møter og sammenkomster.

Heldigvis ser vi nå at bransjen framstår som mer attraktiv for begge kjønn. Kvinneandelen er på vei opp på alle nivåer, og i alle funksjoner. Jeg føler absolutt at vi er på rett vei.

 



Foto: Markus Johansson/Bitmap

Pandemi på godt og vondt

Over halvannet år med covid-19, nedstengninger og smitteverntiltak har satt et særlig sterkt preg på en bransje som i sin natur er både mobil og internasjonal. Dårligere økonomiske resultater er en opplagt og utbredt konsekvens. Videre har effektene på internasjonal luft- og sjøtransport vært store. Heldigvis har pandemien også hatt positive virkninger.

– Pandemien har utvilsomt bidratt til å sku opp tempoet i arbeidet med å digitalisere næringen. All vare- og utstyrsflyten vi vi har ansvaret for, innenlands og utenlands, krever håndtering av dokumenter. Her er det stort potensiale for forenkling og digitalisering, og vi opplever at utviklingen på området har skutt fart med pandemien. Dette er positivt. Samtidig ser vi at den store overgangen
til hjemmekontor gir utfordringer. Mange ansatte opplever at tilhørigheten til arbeidsplassen forsvinner, og savnet av fysisk omgang med kolleger blir stort. Hos oss har vi vært bevisste på å få så mange som mulig av de ansatte tilbake på kontoret så raskt som smittesituasjonen har tillatt det, forteller Ogne.

Når Logi Trans-sjefen snakker om kontoret så er det altså hovedkontoret som nå ligger i Plattformvegen i Tananger. Her flyttet selskapet inn i fjor, etter å ha overtatt de gamle lokalene til Dolphin Drilling.

– Vi har flyttet, men ikke så langt. Det har vært fint å kunne gi nytt liv til lokalene til et tradisjonsrikt selskap som Dolphin Drilling. Risavika er et bra sted å være. Vi er del av en sterk næringsklynge som er i vekst og utvikling. Det er viktig at politikerne fortsetter å bygge ut infrastrukturen rundt Risavika. Vi trenger Transportkorridor vest, et godt kollektivtilbud, og god framkommelighet for de som sykler til jobb, avslutter Cathrine Ogne.

 

Andre liknende nyheter

Hinna Park: Slik ser det ut i Akers nye storstue

Foodcourt, sosiale møteplasser, restaurant og bakeri. Når Aker-selskapene flytter inn i sitt nye hjem januar neste år skal første etasje være åpen for…

Nytt medlem: Vigrestad Bygg ble nummer 100 i 2024

For 20 år siden startet Oskar Skårland for seg selv med et ønske om å se hva han kunne få til. 20 år etter at Vigrestad Bygg 30 ansatte og omsetter fo…

B2B Speed-dating: – Dette må vi gjøre igjen

I løpet av en time fikk Connie H. Meling i Folkehallene og Simen Clementsen i Xceed deite 12 andre personer/selskaper. – Utrolig kjekt, spennende og v…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner