Marte Solheim vant kompetanseprisen
Juryleder Hanne Berentzen og prisvinner Marte Cecilie Wilhelmsen Solheim.

Marte Solheim vant kompetanseprisen

Marte Cecilie Wilhelmsen Solheim (39) vant Kompetansedelingsprisen 2021. Kåringen fant sted under Næringsforeningens TV-sending i forrige uke.
20.desember 2021 Av Ståle Frafjord

– Dette er en stor ære for meg, og jeg blir rørt av de fine ordene fra juryen. Det har vært viktig for meg å drive med kompetansedeling, og jeg har brukt mye tid på det, sier Solheim.

Prisen blir i år delt ut for 13. gang. Målet med prisen er å stimulere til deling av kompetanse og læring både eksternt og internt, synliggjøre Næringsforeningens fokus på Stavanger-regionen som en kompetanseregion og belønne personer eller virksomheter som i særlig grad har bidratt til deling.

Sjelden god måte
Marte Cecilie Wilhelmsen Solheim arbeider som 1. amanuensis ved Universitetet i Stavanger, og leder Stavanger Centre for Innovation Research.  Juryen mener at hun på en sjeldent god måte å formidle resultat av akademisk arbeid, og hun legger ned mye arbeid i å holde foredrag for å nå ut med et viktig budskap. 

Marte Cecilie Wilhelmsen Solheim har en doktorgrad i Innovation, Space and Diversity, og forsker på sammenhengene mellom mangfold og innovasjon. Det siste året har hun publisert seks vitenskapelige artikler i faglige tidsskrift.  Hun er fast foredragsholder for den nasjonale sertifiseringen i Mangfoldsledelse, hvor sentrale personer fra næringslivet deltar, noe som gjør det til en synlig og viktig arena.

Samfunnsdebatten
I tillegg til det har hun også bidratt til podcast om mangfold og innovasjon sammen med Polyteknisk forening, og deltatt på «Pint of Science». Videre har hun deltatt aktivt i samfunnsdebatten gjennom en rekke kronikker og intervjuer. Gjennom Akademiet for Yngre Forskere (AYF) sin faste spalte i Morgenbladet, har hun levert ti tekster det siste året.

I juryene begrunnelse heter det at «Det er ingen tvil om at prisvinneren er en stor kapasitet og brenner for forskningsformidling og er en brobygger mellom ulike miljø og på tvers av organisasjoner og fagfelt. Derfor er det også viktig for henne å bidra aktivt til yngre forskere knyttet til forskningsformidling gjennom opplæring og kunnskapsdeling. Hun formidler også forskningsresultat gjennom sosiale medier.»

Aktiv medlem
Solheim er Regional Studies Association sin ambassadør til Norge, og er aktivt medlem i det prestisjefylte Akademiet for Yngre forskere. I 2020 medvirket hun til å organisere den internasjonale forskningskonferansen Geography of Innovation (GEOINNO), som trakk til seg over 400 forskere fra hele verden.

Sammen med Akademiet for Yngre forskere, har hun også arrangert flere events, som eksempelvis  «Young Researchers Night» som ble arrangert første gang i Stavanger høsten 2021 - en viktig arena for kunnskapsdeling og nettverksbygging.

Prisen er et diplom og et bilde av kunstneren Kjell Pahr-Iversen!

 

Andre liknende nyheter

Energirådet: Havvind og havområde-plan

Hvordan ser veien ut videre for havvindsatsingen? Det var ett av flere tema som ble diskutert i Energirådet.

Powerpoint-kongens tre beste tips

En Powerpoint-presentasjon skal vekke følelser hos mottakeren. Som en konsert eller en god historie, sier Are Sleveland.

Kronikk: Ikke vær så sur da, har du 'mannsen' eller?

Emosjonelle menn og avbalanserte damer. Lavtlønnede menn med høy sykemeldingsprosent og topplederkvinner med millionlønner. Hvorfor skurrer det? Fordi…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner