Ny toppsjef i Easee: – Andre hadde gitt opp og forsvunnet
Anthony Fernandez har blitt godt tatt imot hos Easee på Forus. Foto: Arne Birkemo

Ny toppsjef i Easee: – Andre hadde gitt opp og forsvunnet

Anthony Fernandez, mannen som skal ta Easee videre og mot nye høyder, er imponert hvordan selskapet håndterte krisen.
10.juni 2024 Arne Birkemo

– Jeg har fått en fantastisk velkomst. Onsdag ble jeg presentert for de ansatte. De hadde mange spørsmål, og holdt ikke tilbake. De spurte meg om bakgrunnen min, lederstil og mine synspunkter for Easee i tiden framover, sier Fernandez til Næringsforeningen.

Fernandez begynner ikke i sin nye jobb før 12. august.

Fernandez har over 20 års internasjonal erfaring fra å kommersialisere disruptive teknologier på tvers av ulike sektorer. Tidligere var Fernandez administrerende direktør i Refeyn, et biovitenskapsselskap som ble grunnlagt ved Oxford Universitetet.

Han har også jobbet som VP Asia Pacific for Teledyne Technologies i Hong Kong, og jobbet med medisinsk rådgivning, forsvarssikkerhet og industriell automasjon. Han har en Master of Business Administration (MBA) fra Imperial College Business School i London.

 

LES OGSÅ: Easee kåret til Årets bedrift 2022

 

Tøff periode

Etter å ha vokst i rekordfart, både i antall ansatte og omsetning hvert år, fikk eventyrhistorien til ladeselskapet på Forus en brå vending da elbilladerne fikk salgsforbud i Sverige i mars 2023. Gründer og daværende sjef Jonas Helmikstøl gikk av. Eirik Fossum Færevaag har fungerte som konstituert toppsjef siden september i fjor. Nå er altså ny permanent sjef funnet.

Slik ser Fernandez på den tøffe perioden og framtiden:

– Jeg er klar over det som skjedde, men jeg var ikke her selv. Easee er et selskap som har kommet seg ut av situasjonen og blitt sterkere. Mange andre selskaper som hadde opplevd det samme hadde kanskje gitt opp og forsvunnet. Det gjorde ikke Easee. Nå ser det ut som at vi er ferdig med det verste. Vi kan legge det bak oss. Nå skal vi ta Easee videre. Jeg er stolt over hvordan teamet har håndtert den tøffe tiden, sier Fernandez.

– Vil det komme noen forandringer med deg som sjef?

– Jeg har kun vært her noen dager, og det er fortsatt litt tid til jeg faktisk begynner. De neste ukene skal jeg lære så mye som mulig om selskapet, produktene og markedet. Fundamentalt mener jeg at Easee har alle ingrediensene til å bli suksessfulle. Min rolle blir å sette alt sammen og oppfylle potensialet som ligger i selskapet, svarer Fernandez.

Easee har store mål. I dag har selskapet over 140 ansatte i åtte land. De har en ambisjon om å bli Europas største grønne teknologiselskap innen 2026, og verdens største innen 2031.

– Kjernen i det Easee holder på med er elbillading Vi leverer banebrytende produkter innen dette feltet. Å være en ledende aktør i ladefeltet, gir oss også muligheten til å bygge et bredere økosystem. Vi skal spille en ledende rolle i den transformasjonen, sier den nye toppsjefen.

 

NTP-forliket: – Fra vondt til verre

 

– Perfekt match

Styreleder Kjetil Næsje er begeistret for Fernandez.

– Vi er svært glade for å kunngjøre at Antony Fernandez begynner i Easee som ny administrerende direktør. Anthony er den perfekte matchen for Easee nå. Hans erfaring med innovasjon og vekst innen bærekraftig teknologi vil være avgjørende for Easee i tiden fremover, sier styreleder Næsje og legger til:

– Med Fernandez på laget er Easee godt posisjonert til å styrke vår posisjon ytterligere som en global leder innen smart ladeteknologi. Easee går inn i et nytt og svært spennende kapittel. Vi har en sterk merkevare, og Fernandez vil bringe den strategiske forståelsen og innsikten som trengs for videre vekst og sikre våre kunder de beste produktene innen smart ladeteknologi.

Andre liknende nyheter

Den stavangerske kjipheten

Kunne Kunstsilo i Kristiansand blitt realisert i Stavanger? Hva skjedde egentlig da Stavanger Aftenblad hyret inn en arkitekt fra Bergen til å anmelde…

Drone-konkurranse på Tau tar av

TAC Challenge, hvor 13 lag fra fem land konkurrerer med undervannsdroner, har nesten tredoblet deltakelsen fra i fjor.

AquaNext: – Skal bli havbrukets ONS

Tre dager med konferanser, fagseminarer, debatter, 100 utstillere og flere tusen besøkende. AquaNext er den nye møteplassen for havbruksnæringen.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner