Britiske koronaregler kan gi karantene

Britiske koronaregler kan gi karantene

Nye karanteneregler i Storbritannia kan skape problemer for fullvaksinerte som har mottatt to doser fra forskjellig leverandør.
24.august 2021 Av Ståle Frafjord

Planlegger du møter, forretnings- eller fritidsreise til London eller andre deler av Storbritannia? Det kan bety pålegg om karantene når du ankommer de britiske øyer. Britiske myndigheter har besluttet at kun de som har fått sine to doser fra samme leverandør defineres som fullvaksinert dersom man reise til Storbritannia.
Det betyr i praksis at om man har fått første dose fra Pfizer og andre dose Moderna – slik mange fullvaksinerte i Stavangerregionen har opplevd – defineres man ikke som fullvaksinert ved inn reise til de britiske øyer.

«If you were vaccinated in 2 doses it must be with the same (MHRA; EMA; Swissmedic or FDA) approved vaccine. For example, if your first dose was Moderna your second dose must also be Moderna”, skriver britiske helsemyndigheter.

Også USA benytter seg av samme regelen.

I praksis vil der imidlertid være vanskelig for britiske myndigheter å kontrollere hvilken type vaksine reisende har fått i sine hjemland. I det standariserte coronasertifikatet som benyttes i EU - som også inneholder en Qr-kode -  er det ikke mulig å fastslå om man har fått to dosene fra forskjellige produsenter.

Helseminister Bent Høie (H) sier i en e-post til TV2 at norske myndigheter er kjent med problemstillingen, og at de nå er i dialog med Storbritannia.

– I likhet med de fleste andre europeiske land tilbyr Norge vaksinering med to ulike vaksiner. Dette er anbefalt av FHI. Vi er nylig gjort kjent med at Storbritannia har satt krav til at dose én og dose to skal være satt med samme vaksine for å unngå karantene ved innreise. Vi er i dialog med britiske myndigheter om dette og om andre spørsmål knyttet til innreiserestriksjoner, sier Høie til TV2.

Pr i dag er Norge på listen over grønne land i Storbritannia. Det betyr at regelendringen for fullvaksinerte ikke får konsekvenser dersom man flyr direkte fra Norge til Storbritannia, kun om man har mellomlandet i et land som ikke defineres som grønt, som eksempelvis Nederland.

Andre liknende nyheter

Hinna Park: Slik ser det ut i Akers nye storstue

Foodcourt, sosiale møteplasser, restaurant og bakeri. Når Aker-selskapene flytter inn i sitt nye hjem januar neste år skal første etasje være åpen for…

Nytt medlem: Vigrestad Bygg ble nummer 100 i 2024

For 20 år siden startet Oskar Skårland for seg selv med et ønske om å se hva han kunne få til. 20 år etter at Vigrestad Bygg 30 ansatte og omsetter fo…

B2B Speed-dating: – Dette må vi gjøre igjen

I løpet av en time fikk Connie H. Meling i Folkehallene og Simen Clementsen i Xceed deite 12 andre personer/selskaper. – Utrolig kjekt, spennende og v…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner