Oppsving for den lokale varehandelen
Kyrre Martinius Knudsen fra SR-Bank (f.v.), Kristin Gustavsen fra Stavanger sentrum AS og Renate Hjørnevik fra Kvadrat er godt fornøyde med utviklingen i varehandelen i regionen det siste året.

Oppsving for den lokale varehandelen

Etter halvannet år med pandemiskapt usikkerhet er varehandelen oppe i knestående, og vel så det. SR-Bank sin ferske varehandelrapport gir grunn til optimisme.
25.august 2021 Frode Berge

Sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank, Kyrre Martinius Knudsen, tegnet et relativt lyst bilde da han 24. august presenterte bankens rykende ferske varehandelsrapport.

– Under pandemien har mange sittet hjemme og handlet. Vi kan nesten snakke om et varesjokk. Netthandelen har siden 2020 økt med nesten 40 prosent, og da snakker vi om handel både innenfor og utenfor Norge, sier Knudsen.

De sterke tallene reflekteres i omsetningen lokalt.

– Detaljhandelen har hatt god vekst i både Stavanger sentrum, Sandnes sentrum og på Kvadrat. Sentrum i byene våre har vist seg å være klart mer robuste enn for eksempel Oslo og Bergen, og Kvadrat leverer svært sterke omsetningstall.

 

Fornøyd

Daglig leder Renate Hjørnevik på Kvadrat kan fortelle om en vekst på 15 prosent i 2020. Utviklingen har vært positiv også i inneværende år.

– Det har vært jobbet både godt og kreativt i butikkene våre det siste halvannet året. Vi ser at de butikkene som klarer seg aller best, er de som evner å tenke nytt. Pandemien har gjort det nødvendig å samhandle med kundene på nye måter. Det er blant annet avgjørende å være tilgjengelig for kundene på alle kommunikasjonsplattformer. Pandemien har vært en katalysator for innovasjon. Det er flott å se hvordan butikklederne har klart å omstille seg, og det er inspirerende å oppleve at de får betalt i form av vekst i omsetningen, sier Hjørnevik.

 

Vekst også i sentrum

Fra tid til annen verserer det forestillinger om at handelen i sentrum og handelen på kjøpesentre som Kvadrat er i et tøft og uforsonlig konkurranseforhold. Leder for Stavanger Sentrum AS, Kristin Gustavsen, og Kvadrat-sjef Hjørnevik bedyrer imidlertid at så ikke er tilfellet.

– Vi snakker godt sammen, deler erfaringer, og utfyller hverandre. I Stavanger sentrum hadde vi en vekst i detaljhandelen på 7,3% i 2020. Jeg er spent på tallene for 2021, men mye tyder på at også disse blir gode. I en krevende tid har vi fått god drahjelp fra Stavanger kommune, som har gitt oss ekstrabevilgninger til markedsføring. Dette har vist seg å ha god effekt, sier Kristin Gustavsen.

Andre liknende nyheter

Hinna Park: Slik ser det ut i Akers nye storstue

Foodcourt, sosiale møteplasser, restaurant og bakeri. Når Aker-selskapene flytter inn i sitt nye hjem januar neste år skal første etasje være åpen for…

Nytt medlem: Vigrestad Bygg ble nummer 100 i 2024

For 20 år siden startet Oskar Skårland for seg selv med et ønske om å se hva han kunne få til. 20 år etter at Vigrestad Bygg 30 ansatte og omsetter fo…

B2B Speed-dating: – Dette må vi gjøre igjen

I løpet av en time fikk Connie H. Meling i Folkehallene og Simen Clementsen i Xceed deite 12 andre personer/selskaper. – Utrolig kjekt, spennende og v…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner