Per Åge Hauge mottok Risavikaprisen

Per Åge Hauge mottok Risavikaprisen

For første gang i historien mottok en person Risavikaprisen, og ikke en bedrift. Per Åge Hauge ble hedret for sin innsats i utviklingen av et stort havneområde og næringspark, på tomten der Shell-raffineriet lå tidligere.
22.oktober 2021 Av Lars Idar Waage

Prisen ble delt ut under Risavikadagen fredag formiddag av ordfører i Sola, Tom Henning Slethei. Hauge var selv forhindret i å delta, så hans kollega Gjermund Øren i K2 mottok prisen på vegne av Hauge.

 

 

I en takketale Øren holdt på vegne av Hauge kom det frem at noen av målene med etableringen av Risavika var å bli Norges største og beste havn, og tilrette for nye energiløsninger. Han nevnte også hvor viktig det er å ha infrastrukturen på plass for å lykkes videre med utviklingen og veksten i Risavika. Derfor må arbeidet med Transportkorridor Vest må fortsette, sa han.

Juryens begrunnelse:

Prisen deles i år ut for niende gang, og er blitt en viktig tradisjon i Sola. Det er Sparebanken Vest som er initiativtaker til Risavikaprisen, og Næringsforeningens samarbeidspartner for utdelingen. Vi er stolte av tidligere vinnere av prisen som representerer en klynge som står sterkt i utviklingen av næringslivet. De tidligere vinnerne er: Conoco Phillips, Fjord Line, NorSea Group, Norske Shell, Skangas, Risavika Havn, SR Group og i fjor John Dahle Skipshandel.

Det er som vanlig utført godt arbeid av juryen, som også i år er ledet av administrerende direktør i Næringsforeningen, Harald Minge. Øvrige jurymedlemmer er Geir Øvrebø, leder for næringsforeningens ressursgruppe for Risavika, Karen Nilsen, Banksjef i Sparebanken Vest og Knut Underbakke, kommunedirektør i Sola kommune.

Årets prisvinner har gjennom nærmere tyve år vært sentral i utviklingen av et stort havneområde og næringspark, på tomten der Shell-raffineriet lå tidligere.

Sammen med blant andre Folke Hermansen, Norsea, Stavanger Interkommunale IKS og flere, kjøpte han i det gamle raffineriområdet i 2002 og etablerte Risavika Eiendom. I 2004 ble havneselskapet etablert, som den gang ble hetende Risavika Havn.

Det er gjennom initiativ og visjonær tenkning at han sammen med andre private eierne, inviterte den offentlige havnen inn i et offentlig-privat samarbeid. Gjennom det offentlig-privat samarbeidet utviklet Risavika seg til å bli et knutepunkt for gods og logistikk for havnedistriktet og næringslivet i Sør-Rogaland. Det har vært en av hans styrker å få det offentlige og private til å samarbeide godt sammen.

For å videreutvikle Risavika, startet han derfor - sammen med de private eierne og havnen i 2016 - en prosess for at Stavangerregionen Havn kunne overta de private eierandelene.

Historien viser hvor dyktig han har vært til å følge svingninger og trender i markedet. Gjennom sitt spesielle engasjement har han bidratt til å bedre forholdene for bosetting og nærmiljøet. Dette har han vist gjennom lang og hederlig innsats, hvor han han hele tiden vært konsistent og profesjonell i sitt arbeid. Han tar sin visjonære tenkning med videre til etablering av kai-entreprenør Birken & Co, og i utviklingen av det nye området på Tjora og private boliger i den nye hagebyen på Snøde sammen med ØsterHus.

De som kjenner han sier han er vidsynt, pragmatisk og samarbeidsvillig, «hel ved» og dyktig til å tiltrekke seg flinke folk for å få ønsket fremdrift slik at flere sammen kunne skape et fantastisk flott bo-, nærings- og havneområde. Det er ingen tvil om at denne mannen har hatt en nøkkelrolle i utviklingen av Risavika.

Gode forsamling! For første gang i historien går Risavikaprisen til en person, og ikke en bedrift. Det kan nå neppe være særlig tvil om at denne juryen har bestemt at Risavikaprisen 2021 tildeles Per Åge Hauge.

Andre liknende nyheter

Kronikk: Hva betyr geopolitikken for næringslivet?

Når vi går inn i mer usikre tider, blir det viktigere også for næringslivet å engasjere seg i utenrikspolitiske spørsmål.

To nye i styret til Næringsforeningen

Dette er det nye styret i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

Gruvedrift kan gi 1000 nye arbeidsplasser

Med statlig og regional vilje kan utvinning av mineraler i Eigersund kommune og videreforedling totalt skape 1000 arbeidsplasser. Til høsten starter N…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner