Regjeringen sier ja til Rogfast

Regjeringen sier ja til Rogfast

Regjeringen ga i dag klarsignal til byggingen av Rogfast, og øker rammen for prosjektet med 3,9 milliarder kroner. Det skriver Stavanger Aftenblad.
20.november 2020 Ståle Frafjord

– Endelig, dette var svært gode nyheter. Nå må vi bare komme i gang med å bygge. Her er det bare å gratulere regjeringen med en klok beslutning og ikke minst gratulere alle de som har arbeidet hardt med å få dette viktige prosjektet på plass, sier administrerende direktør i Næringsforeningen, Harald Minge.

Det betyr også svært gode nyheter for en anleggsbransje som for bare noen uker siden varslet permitteringer.

– At et så stort og viktig prosjekt nå kommer på skinner igjen vil bidra til sysselsettingen i bransjen, sier Minge.

Næringsforeningen og mange medlemsbedrifter har hatt et stort engasjement for Rogfast i lang tid. Rogfast er starten på fergefri E39 og en av grunnsteinene i en fremtidsrettet infrastruktur langs det verdiskapende Vestlandet.

– Med å bygge Rogfast fjerner vi en av de virkelige flaskehalsene på E39. Fergesambandet over Boknafjorden er i snitt stengt 2 uker hvert eneste år på grunn av dårlig vær. Nå får vi forutsigbarhet. Det er bare å gratulere oss selv og fortsette å bygge Norges mest spennende region med å knytte sammen Norges 2 og 3 mest folkerike regioner, sier Minge. 

Beslutningen om Rogfast ble tatt i statsråd i dag og innebærer at regjeringen sender en proposisjon til Stortinget for politisk avgjørelse. Regjeringen øker bidraget med 3,9 milliarder kroner, noe som betyr at 40 prosent av bompengetotalen er på plass, skriver Aftenbladet.
Prosjektet har nå en endelig prislapp på 24,8 milliarder kroner. 

Andre liknende nyheter

Smir så lenge stålet varmer

Han trives minst like godt i produksjonshallen som bak tegnebrettet på kontoret, og karakteriserer sine ansatte som venner. Svein Westlund Kristiansen…

Dårlig ledelse?

En tredjedel av norske medarbeidere sier at de har ledere som er så dårlige, at disse står i veien for at medarbeiderne kan gjøre en god jobb. Men, er…

Fortsatt høy arbeidsledighet

Ett år etter den første nedsteningen og lav oljepris er arbeidsledigheten fortsatt høy i regionen og det vil den trolig være en stund fremover.

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner