Regjeringen sier ja til Rogfast

Regjeringen sier ja til Rogfast

Regjeringen ga i dag klarsignal til byggingen av Rogfast, og øker rammen for prosjektet med 3,9 milliarder kroner. Det skriver Stavanger Aftenblad.
20.november 2020 Ståle Frafjord

– Endelig, dette var svært gode nyheter. Nå må vi bare komme i gang med å bygge. Her er det bare å gratulere regjeringen med en klok beslutning og ikke minst gratulere alle de som har arbeidet hardt med å få dette viktige prosjektet på plass, sier administrerende direktør i Næringsforeningen, Harald Minge.

Det betyr også svært gode nyheter for en anleggsbransje som for bare noen uker siden varslet permitteringer.

– At et så stort og viktig prosjekt nå kommer på skinner igjen vil bidra til sysselsettingen i bransjen, sier Minge.

Næringsforeningen og mange medlemsbedrifter har hatt et stort engasjement for Rogfast i lang tid. Rogfast er starten på fergefri E39 og en av grunnsteinene i en fremtidsrettet infrastruktur langs det verdiskapende Vestlandet.

– Med å bygge Rogfast fjerner vi en av de virkelige flaskehalsene på E39. Fergesambandet over Boknafjorden er i snitt stengt 2 uker hvert eneste år på grunn av dårlig vær. Nå får vi forutsigbarhet. Det er bare å gratulere oss selv og fortsette å bygge Norges mest spennende region med å knytte sammen Norges 2 og 3 mest folkerike regioner, sier Minge. 

Beslutningen om Rogfast ble tatt i statsråd i dag og innebærer at regjeringen sender en proposisjon til Stortinget for politisk avgjørelse. Regjeringen øker bidraget med 3,9 milliarder kroner, noe som betyr at 40 prosent av bompengetotalen er på plass, skriver Aftenbladet.
Prosjektet har nå en endelig prislapp på 24,8 milliarder kroner. 

Andre liknende nyheter

Kronikk: Hva betyr geopolitikken for næringslivet?

Når vi går inn i mer usikre tider, blir det viktigere også for næringslivet å engasjere seg i utenrikspolitiske spørsmål.

To nye i styret til Næringsforeningen

Dette er det nye styret i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

Gruvedrift kan gi 1000 nye arbeidsplasser

Med statlig og regional vilje kan utvinning av mineraler i Eigersund kommune og videreforedling totalt skape 1000 arbeidsplasser. Til høsten starter N…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner