Sa ifra utenfor Stortinget

Sa ifra utenfor Stortinget

Næringslivet i Stavanger-regionen hadde på forhånd svært liten tiltro til at regjeringen ville komme opp med en løsning på strømkrisen som ville være tilfredsstillende. - Våre medlemmer fikk dessverre rett, og derfor står vi her utenfor Stortinget i dag, sa administrerende direktør, Harald Minge i Næringsforeningen.
19.september 2022 Tekst og foto: Egil Hollund

Det er nærmest unison enighet i næringslivet i Stavanger-regionen om at strømstøtten regjeringen har foreslått er for svak. For mange faller utenfor, og de som Ikke faller utenfor, får for lite. Det var også utgangspunktet da et hundretalls bedriftsledere fra hele Sør-Norge samlet seg utenfor Stortinget mandag formiddag, etter initiativ fra Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

– Dette handler om arbeidsplasser og framtiden til mange virksomheter. Derfor håper vi at de som skal bestemme dette på Stortinget, hører etter de som tar ordet her i dag, sa Minge.Harald Minge fra Næringsforeningen.

En etter en tok så bedriftsledere fra hele Sør-Norge til mikrofonen.

– Regjeringen må se seg selv i speilet. Dette er så næringsfiendtlig som du får det. Regjeringen får kritikk for å være krigsprofitører. Slutt å bruke vår næring som kanonføde, sa Bjørn Erik Sandvaag fra Gaffel & Karaffel. Han er også styreleder i NHO Reiseliv Vest-Norge.

En rekke sentrale politikere fra Rødt til Frp fikk også mulighet til å svare.

– Dette ikke spørsmål om at bedriftene ber om støtte eller subsidier fra fellesskapet. Dette er spørsmål om å få tilbakebetalt en liten del av superprofitten som staten og offentlig eide kraftselskaper tar fra bedriftene hver dag, fastslo Mímir Kristjánsson i Rødt, som har forslått fastpris også for næringslivet.Bjørn Erik Sandvaag fra Gaffel & Karaffel taler.

Mímir Kristjánsson i Rødt.

Høyres Nikolai Astrup oppfordret regjeringen til å drøfte saken bredt i Stortinget - og få til et forlik.

– På samme måte som under pandemien, trenger vi nå en løsning som det store flertallet på Stortinget kan stille seg bak, påpekte Astrup.

– Nå får vi håpe at regjeringen er innstilt på et bredt forlik, og at det kan gi oss en betydelig bedre ordning enn det som ligger på bordet nå. Men ingenting av det jeg har hørt i dag, gir grunn til optimisme, sier Minge.

Behandlingen i Stortinget mandag og det som følger i etterkant, vil nok gi oss en god pekepinn på hva vi kan forvente oss.Nikolai Astrup fra Høyre.

Andre liknende nyheter

Rogaland bevilger tre millioner til flyrutetrafikken

Over lang tid har manglende vilje til satsning ført til en svekkelse av utenlandsforbindelser fra Sola flyplass. Nå tar Rogaland fylkeskommune grep.

Pizzabakeren kåret til Årets bedrift 2023!

Pizzabakeren Invest er kåret til Årets bedrift i Stavanger-regionen. Prisen ble utdelt på et fullsatt festarrangement i Atlantic Hall torsdag kveld. D…

Tror trenden vil fortsette

I løpet av de siste fem årene er det bygget totalt 2.527 nye boliger i Stavanger. I femårsperioden fra 2013-2017 ble det til sammenlikning bygget 4.27…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner