Siste tilskudd til Energihovedstaden
Ordfører Kari Nessa Nordtun åpnet Stavanger Energy Conference i en teknologioptimistisk tone.

Siste tilskudd til Energihovedstaden

Energihovedstaden Stavanger er i rask utvikling. Det siste beviset for dette er Stavanger Energy Conference som arrangeres 25. og 26. august. Denne gang på Bekhuskaien i Stavanger.
25.august 2021 Av Frode Berge

Stavanger Energy Conference har to ganger tidligere blitt arrangert hos Worley Rosenberg på Buøy. Nå er utstillere og konferansedeltakere tilbake i delvis ny drakt, på Bekhuskaien i Stavanger sentrum. Denne gang med et enda sterkere fokus på bærekraftig teknologi og grønn omstilling.

Budskapet fra konferansepodiet var tydelig: Norsk oljeindustri er i god form. Aktivitetsnivået er høyt, mye takket være oljeskattepakken. Samtidig jobber næringen under høytrykk for å øke produksjonen av fornybar energi.

Vidar Nedfrebø fra Repsol var av dem som understreket betydningen av den såkalte oljeskattepakken som Stortinget vedtok i fjor. Pakken er i realiteten en skatteutsettelse som gir selskapene bedre likviditet i en usikker pandemitid. Pakken stiller i tillegg strenge krav om utvikling av teknologi for å kutte klimautslipp på sokkelen.

– Vi ser at pakken har god effekt, og at nærmere 40 prosjekter vil bli fremmet for godkjenning innen utgangen av 2022. Dette vil gi inntekter som blant annet vil bli investert i teknologiutvikling og produksjon av fornybar energi, sa Nedrebø.

Ulf Rosenberg er prosjektleder for Energihovedstaden. Han roser dugnadsånden som nå gjør seg gjeldende i arbeidet for å beste Stavangers posisjon som landets energihovedstad.


Energihovedstaden Stavanger

Da stavangerordfører Kari Nessa Nordtun åpnet konferansen understreket hun betydningen av at Stavanger befester posisjonen som landets ledende energihovedstad. Dette viktige, strategiske målet er gjenstand for et nytt partnerskap mellom kommunene og energibransjen i regionen; Energihovedstaden.

Næringsforeningen ko-ordinerer arbeidet med prosjektet Energihovedstaden, som mobiliserer deltakelse fra et bredt utvalg olje- og energiselskaper, samt altså lokale politikere.

– Endringene i energibransjen skjer raskt, og Stavanger-regionen må jobbe smart for å utvikle posisjonen som oljehovedstad, til å ta rollen som Norges energihovedstad. Nå har vi behov for den samme tette, systematiske, strategiske samhandlingen på tvers av partigrenser, som vi opplevde da vi vant kampen om oljehovedstaden på 1970-tallet. Gjennom prosjektet Energihovedstaden håper vi å oppnå dette, sa Minge.

Ulf Rosenberg er tilknyttet Næringsforeningen, som prosjektleder for Energihovedstaden. Han framhever den regionale responsen på regjeringens ferske energimelding som et eksempel på hvordan ddt nå jobbes for å befeste vår posisjon som energihovedstad.

– Energimeldingen som ble lagt fram i juni vil legge viktige rammer for så vel oljenæringen, som for havvind, hydrogen, amoniakk, batteriproduksjon, solenergi og karbonfangst og lagring (CCS). Gjennom prosjektet Energihovedstaden mobiliserer vi både kommunene og engasjerte ledere i et bredt utvalg av olje- og energiselskaper til å delta i høringsarbeidet. Vi vil påvirke konsesjonsregimet for havvind, og vi argumenterer for at Oljedirektoratet må omformes til et Sokkeldirektorat. Vi arbeider tett og systematisk, noe som er en viktig forutsetning i arbeidet for å gjøre Stavanger til landets ubestridte energihovedstad, sa Ulf Rosenberg.

Andre liknende nyheter

Hinna Park: Slik ser det ut i Akers nye storstue

Foodcourt, sosiale møteplasser, restaurant og bakeri. Når Aker-selskapene flytter inn i sitt nye hjem januar neste år skal første etasje være åpen for…

Nytt medlem: Vigrestad Bygg ble nummer 100 i 2024

For 20 år siden startet Oskar Skårland for seg selv med et ønske om å se hva han kunne få til. 20 år etter at Vigrestad Bygg 30 ansatte og omsetter fo…

B2B Speed-dating: – Dette må vi gjøre igjen

I løpet av en time fikk Connie H. Meling i Folkehallene og Simen Clementsen i Xceed deite 12 andre personer/selskaper. – Utrolig kjekt, spennende og v…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner