Sparebankstiftelsen SR-Bank tildeler midler til kompetanse- og arbeidskraftsprosjekt
Fra venstre: Strategidirektør i Næringsforeningen, Inger Tone Ødegård, administrerende direktør i Næringsforeningen, Harald Minge, administrerende direktør i SpareBank 1 SR-Bank, Benedicte Fasmer, leder prosjekt og strategi, Jannicke Haugan

Sparebankstiftelsen SR-Bank tildeler midler til kompetanse- og arbeidskraftsprosjekt

Onsdag 14. juni delte administrerende direktør i SpareBank 1-SR Bank, Benedicte Fasmer, ut 3 millioner kroner til et 4-årig kompetanse- og arbeidskraftprosjekt. Hensikten er å sikre nok tilgjengelig arbeidskraft og kompetanse i regionen.
14.juni 2023 Tekst og foto: Marius Johnsen

I en nasjonal undersøkelse som Stavanger kommune nylig gjennomførte, viste det seg at 70 prosent hadde dårlig kjennskap til regionen generelt, mens 50 prosent hadde liten kunnskap om jobbmulighetene. For at næringslivet skal lykkes, må flere velge Stavanger-regionen som bo- og arbeidssted, både på kort og lang sikt.

– Kompetanse og arbeidskraft er kanskje regionens aller største utfordring, og vil kreve regionalt samarbeid og tydelige, konkrete grep. En fersk kartlegging som Næringsforeningen har gjennomført, viser dessuten at vi kommer svakest ut blant landets storbyregioner på viktige områder som antall studieplasser per innbygger, forskningskroner per innbygger og antall statlige arbeidsplasser, forklarer strategidirektør i Næringsforeningen, Inger Tone Ødegård.

Tildeling av prosjektmidler. 

– Med midlene fra Sparebankstiftelsen SR-Bank, tar vi fatt på det som er så kritisk viktig for medlemmene våre. Næringsforeningen i Stavanger-regionen representerer 2000 medlemsbedrifter, og tilbakemeldingen er at kompetanse og tilgjengelighet er og blir en av de største utfordringene fremover, forklarer administrerende direktør i Næringsforeningen, Harald Minge.

– Prosjektet skal øke regionens attraktivitet gjennom økt kjennskap og kunnskap til regionen, analyser og kartlegginger, oppsøkende virksomhet på universiteter og videregående skoler, karrieredager og arbeidsmesser for utenlandsk arbeidskraft. Det handler for en stor del om de unges framtidsvalg, men også om hvordan vi generelt kan tiltrekke oss arbeidskraft fra både inn- og utland, avslutter Minge.

Med tildelingen av prosjektmidlene betyr det at Næringsforeningen vil kunne innrette sitt arbeid til å kunne bidra til at både næringsliv og offentlig sektor klarer å skaffe nok kvalifisert arbeidskraft. 

Gaven er fra Sparebankstiftelsen SR-Bank og den er muliggjort gjennom overskuddet fra SpareBank 1 SR-Bank.

Andre liknende nyheter

Lederskolen: Tips til bedre samarbeid

Visste du at det bare er 25 prosent av alle team er effektive? – Nesten alle jobber krever at vi jobber i team, men ingen har opplæring på det.

Kronikk: Hva betyr geopolitikken for næringslivet?

Når vi går inn i mer usikre tider, blir det viktigere også for næringslivet å engasjere seg i utenrikspolitiske spørsmål.

To nye i styret til Næringsforeningen

Dette er det nye styret i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner