Styreportal for mangfold lanseres på kvinnedagen!
Strategidirektør i Næringsforeningen, Inger Tone Ødegård, er en av arkitektene bak nyvinningen. Foto: Marius Johnsen

Styreportal for mangfold lanseres på kvinnedagen!

I Næringsforeningen har vi i lang tid jobbet for å styrke mangfoldet i næringslivet. Dette tuftet på en erkjennelse av at både ledergrupper og styrer i mange bedrifter med fordel kan bli mer mangfoldige, i forhold til kjønn, alder, etnisk bakgrunn og faglig bakgrunn.
08.mars 2022 Av Frode Berge

Tallenes tale er tydelige. I Stavanger-regionen er 53% av virksomhetene uten eksterne styremedlemmer. Kvinneandelen er 20%, og svært få av medlemmene er under 40 år, eller har multikulturell bakgrunn. Utfordringen er med andre ord åpenbar.

Mangfold gir økt lønnsomhet
I tillegg til at mangfold har en egenverdi, finnes det overbevisende dokumentasjon på at større mangfold også bidrar til økt lønnsomhet.
Motivasjonen for tiltak som kan bidra til økt mangfold bør altså være sterk. Næringsforeningens prosjekt Styreportalen vil forhåpentlig gi sitt bidrag.

En portal for regionens næringsliv, og for spirende styrekandidater
Styreportalen er inspirert av søsterorganisasjonen vår i Gøteborg. De har i flere år operert med «100-listan», som er en oversikt over minst 100 kompetente, aktuelle, styrekandidater. Listen er tilgjengelig for bedrifter i regionen som er på jakt etter gode kandidater til eget styre.

Strategidirektøren i Næringsforeningen, Inger Tone Ødegård, er en av arkitektene bak nyvinningen.

– Jeg er veldig glad for at vi kan lansere Styreportalen på den symboltunge datoen 8. mars. Dette er en portal der personer som er motivert for styreverv kan gå inn og registrere seg med opplysninger om kjønn, alder, nasjonalitet, utdanning, yrkeserfaring og Linkedin-profil, sier Ødegård.

Segmentering på kjønn, alder og faglig bakgrunn
Oversikten blir så tilgjengelig for bedrifter på kandidatjakt, som kan søke etter kriterier som kjønn, alder og faglig bakgrunn.

– Målet er at Styreportalen blir et vinn-vinn prosjekt for bedrifter og styrekandidater, og at det vil bidra til større mangfold i styrene i næringslivet. Vi håper dette nye tilbudet vil bli tatt aktivt i bruk, avslutter Inger Tone Ødegård.

 

Styreportalen er et samarbeid mellom Formue (tidligere Formuesforvaltning), InterSearch og Næringsforeningen.

– Formues kunder består en stor del av grundere, bedriftseiere og stiftelser. Å sette sammen et godt styre ser vi som viktig for både for våre kunder og for næringslivet generelt. Vi er stolte av å kunne være med å bidra til dette prosjektet som vil komme hele næringslivet i regionen til gode, uttaler Normann Oftedal, leder for Formue Region Rogaland.

Her kan du registrere deg i Styreportalen: https://www.naeringsforeningen.no/styredatabasen_registrering/

Andre liknende nyheter

Kronikk: Hva betyr geopolitikken for næringslivet?

Når vi går inn i mer usikre tider, blir det viktigere også for næringslivet å engasjere seg i utenrikspolitiske spørsmål.

To nye i styret til Næringsforeningen

Dette er det nye styret i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

Gruvedrift kan gi 1000 nye arbeidsplasser

Med statlig og regional vilje kan utvinning av mineraler i Eigersund kommune og videreforedling totalt skape 1000 arbeidsplasser. Til høsten starter N…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner