10.nov

Bygg- og anleggsskolen: Et blikk inn i framtiden

Hvordan vil stadig større krav til bærekraft påvirke oss og muligheten framover? Professor Harald N. Røstvik gir oss et blikk inn i framtidens byggebransje. Vi får også en presentasjon og omvisning i rebuild-prosjektet «Innoasis» – der et gammelt betongbygg forvandles til en fleksibel, miljøvennlig og funksjonell arbeidsplass.

Hvilke krav og muligheter finnes og hvordan vil klimautfordringene påvirke byggeriet og byene? UiS-professor Harald N. Røstvik er en av våre aller fremste eksperter på bærekraft generelt, og i bygg- og anleggsbransjen spesielt. Han vil altså gi oss et skikkelig innblikk i framtidens byggebransje. Han vil ta for seg passiv-, null-, plussenergibygninger, og stiller spørsmålet; hva blir det neste? Vi kan garantere et engasjerende og lærerikt foredrag.

I del to av bygg- og anleggsskolen denne gang får vi en presentasjon og en omvisning av rebuild-prosjektet Innoasis av Rune Augenstein og Smedvig. Gjenbruk av betongkonstruksjoner og bygningsstrukturer kan bli et viktig bidrag for å få ned utslippene i en bransje som står for nesten 40 prosent av verdens totale CO2-utslipp. Det er Helen & Hard som har vært arkitekter for bygget, som vil bære preg av trekonstruksjoner, grønne tak og vegger, samt solceller som produserer strøm lokalt.

Bygg- og anleggsskolen
Bygg- og anleggsskolen er Næringsforeningens faglige møteplass for bygg- og anleggsbransjen i Stavanger-regionen. Vi følger opp arbeidet til det offentlige initiativet Bygg21, som nå er avsluttet. Vi vil fortsette å bidra til at næringen realiserer sitt potensial ved å motivere, utfordre, samordne og stimulere næringen til å bli mer kunnskapsbasert og effektiv – og kontinuerlig sette aktuelle temaer på dagsorden.

Høstens samlinger i bygg- og anleggsskolen:

23.09 BIM, VR og AR.

10.11 Bærekraft i bygg- og anleggsbransjen.

08.12 Samarbeid og samhandling i team.

Bygg- og anleggsskolen presenteres i samarbeid med Site 4016 og Smedvig:

 

For mer informasjon, vennligst kontakt Tone Haddeland i Næringsforeningen.

>> No shows vil bli fakturert dersom avbestilling ikke er gjort innen 48 timer før arrangementets start.

COVID-19

>> Det skal være trygt å besøke oss! Næringsforeningen følger alle smittevernråd fra Folkehelseinstituttet og myndighetene.

Program

08.00 Registrering og frokost.

08.30 Velkommen, ved Frode Berge, Næringsforeningen.

08.35 Presentasjon av Innoasis, ved Rune Augenstein.

09.00 Passiv-, Null-, Plussenergi bygninger – hva blir det neste? ved Harald N. Røstvk.

09.45 PAUSE

10.00 10.00 Omvisning på Innoasis.

10.30 SLUTT

Foredragsholdere

Presentasjoner

Presentasjon av Innoasis, Rune Augenstein

Faber Bygg.pdf

Helen og Hard.pdf

Smedvig.pdf

Andre lignende møter:

04. nov 2024 -

Nettverksfrokost for nye medlemmer

17. sep 2024 -

Energifrokost

26. nov 2024 -

Energifrokost

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner