Vant Jærprisen: – Alle 190 ansatte har stått på
Anne Siri Høiland, daglig leder i Fjordkjøkken, mottok Jærprisen på festmiddagen etter Jærmøtet på Bryne torsdag kveld. Foto: Arne Birkemo

Vant Jærprisen: – Alle 190 ansatte har stått på

I starten, 1997, hadde Fjordkjøkken fem produkter. I 2023 omsatte Varhaug-bedriften for 640 millioner kroner.
14.mars 2024 Arne Birkemo

Fjordkjøkken vant Jærprisen 2024, som ble utdelt av Time-ordfører Andreas Vollsund (H), Andreas Bjorland (KrF) i Hå og Klepp-ordfører Kjetil Maudal (Frp) på festmiddagen etter Jærmøtet i Storstova på Bryne torsdag kveld.

– Det kan ikke være mye tvil om at vi ikke kunne kalt oss matfylket om det ikke hadde vært for Jæren, innledet ordfører Bjorland og overlatte ordet til Time-ordføreren:

– Årets vinner har siden 1997 vært trygt plantet på Jæren, midt i matfatet. I starten hadde bedriften fem produkter. Dette har nå vokst til 50 ulike produkter. Eller kanskje vi heller skal kalle det måltid, eller middager. Alt fra kjøttkaker, komla og betasuppe til nyere produkter som svinekjøtt i hoi sin. Som alle har forstått så dreier det seg om merkevaren Fjordland, sa Vollsund.

 

– Dette er flott

Prisen ble mottatt av daglig leder Anne Siri Høiland.

– Dette synes jeg er flott. Jeg setter stor pris på prisen. Alle ansatte har stått på, i dag har vi cirka 190 ansatte, sier Høiland til Næringsforeningen.

Sjefen forteller at Fjordkjøkken omsatte for 640 millioner kroner i 2023.

– Det er positivt utvikling fra året før. Vi har vært gjennom krevende og urolige år, men fjoråret er vi veldig fornøyde med, sier Høiland.

Butikken går så godt at bedriften er i full gang med å utvide.

– Veien videre byr på nye teknologier, mer produksjon, og da trenger vi mer plass. Vi utvider på samme plass som vi er i dag, på Varhaug. Det blir spennende, avslutter Høiland.

Det er Jæren Sparebank som har tatt initiativ til Jærprisen, og Næringsforeningen i Stavanger-regionen er samarbeidspartner for utdelingen.

 

MER PÅ JÆREN: Robot-gründer får kjempekontrakt

Den stille og effektive revolusjonen

 

– En merkevare alle kjenner

"Vinneren har gjennom skaperkraft og kontinuerlig innovasjon vært med på å skape arbeidsplasser, søke nye muligheter, bidra med kompetanse på Jæren. Ja, faktisk nasjonalt. For årets vinner har en sterk nasjonal merkevare og er markedsledende i Norge. De aller fleste i Norge har på en eller annen måte et forhold til merkevaren", heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Juryen har bestått av: Banksjef i Jæren Sparebank Geir Magne Tjåland, Frode Flesjå Banksjef Bedriftsmarked, Hå ordfører Andreas Bjorland, Klepp ordfører Kjetil Maudal, Time ordfører Andreas Vollsund, Tormod Andreassen og Jonas Skrettingland fra Næringsforeningen.

 

Kriteriene for å få prisen:

  • Gjennom produkt-, prosess- eller organisasjons- og distribusjonsinnovasjon har skapt ny jærsk business.
  • Gjennom entreprenørskap har etablert bærekraftig verdiskaping, fått til omstilling og økt konkurransekraften.
  • Har brukt sin innovasjonskultur til å fange opp og tilpasse seg nye trender.
  • Representerer jærsk kultur og arbeidsliv på en fremragende måte.
  • Har sin hovedaktivitet på Jæren.

Andre liknende nyheter

Energirådet: Havvind og havområde-plan

Hvordan ser veien ut videre for havvindsatsingen? Det var ett av flere tema som ble diskutert i Energirådet.

Powerpoint-kongens tre beste tips

En Powerpoint-presentasjon skal vekke følelser hos mottakeren. Som en konsert eller en god historie, sier Are Sleveland.

Kronikk: Ikke vær så sur da, har du 'mannsen' eller?

Emosjonelle menn og avbalanserte damer. Lavtlønnede menn med høy sykemeldingsprosent og topplederkvinner med millionlønner. Hvorfor skurrer det? Fordi…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner